SØGNE: Klokka 07.24 fikk politiet melding om at en mann skal ha oppsøkt naboer og prøvd å true til seg gjenstander ved bruk av kniv og hammer på Tangvall. Det opplyser politiets operasjonsleder på sin Twitter-konto.

— Mannen gikk inn i en naboleilighet der det i alle fall befant seg to personer. Der forsøkte han å true eller rane til seg en mobiltelefon med hammer og kniv. Han lyktes ikke, og forlot leiligheten. Han la fra seg hammeren og kniven, sier Øyvind Andersen, operasjonsleder ved Agder politidistrikt.

Naboene ringte politiet

Mannen gikk så inn i sin egen leilighet, der han isolerte seg.

— Naboene ringte politiet, og det ble gitt tillatelse til bevæpning, siden vedkommende hadde vist vilje til å bruke våpen. Vi visste heller ikke hva han hadde i leiligheten sin. Da mannen kom ut av leiligheten, hadde han med seg en gassdreven luftpistol i hånda. Den la han øyeblikkelig fra seg, og pågripelsen gikk rolig for seg, sier Andersen.

Mannen er 39 år gammel og kjent av politiet fra før. Han ble pågrepet utenfor leiligheten klokken 08.29 tirsdag morgen.

— Da vi hadde fått kontroll på mannen, viste det seg at også en av de som var i leiligheten gikk rundt med en våpenlignende gjenstand. Han ble også pågrepet, forteller Andersen.

Operasjonslederen sier at det ikke var et våpen mannen gikk rundt med, men at det lignet så mye at det kunne skape frykt på et offentlig sted. Vedkommende er en 25 år gammel mann som også er kjent for politiet fra før.

- Ingen skadet

Trusselepisoden skjedde i Kleplandsveien ved Tangvall i kommunale boliger.

— Dette har skjedd på en adresse som ikke er ukjent for politiet fra før. Vi har kontroll på stedet nå, og ingen skal være skadet, opplyser Jan Ove Thorsen, fungerende lensmann i Søgne og Songdalen.

Ifølge Thorsen er adressen og de involverte personene kjent for politiet på grunn av rus og psykiatri.

Politiet rykket ut med full styrke da de fikk melding om episoden.

Avhøres

— Det har vært flere enheter der ute, men jeg har ikke oversikt over hvor mange. Det kan se litt voldsomt ut når vi reagerer slik, men vi må ta våre forholdsregler i slike situasjoner og må være forsiktige, sier Thorsen.

Ifølge politiet er det fritt salg på luftpistoler av typen 39-åringen ble pågrepet med til personer over 18 år.

De to pågrepne vil bli avhørt.