MANDAL: Nå får du nemlig et kort fra fylkesordfører Terje Damman med en sterk oppfordring om at du må bruke stemmeretten din.

— Vi håper å bli best i landet, ikke bare med å få førstegangsvelgerne til å stemme, men alle med stemmerett, sier Damman.

KORT: Terje Damman fikk 4800 kort av "valggjengen" på Mandal videregående. Nå skal de sendes i posten til førstegangsvelgerne. Foto: Jarle R. Martinsen

Mandal kommune har fått penger fra kommunaldepartementet til et prosjekt for å få flere førstegangsvelgere til å stemme. I den forbindelse har de invitert Damman til å sende ut kort med oppfordring om å stemme til alle de rundt 4800 førstegangsvelgerne i Vest-Agder.Nå er kortene trykket opp, og klare til å bli sendt.

— Jeg håper jo at mottakerne vil lese dette. Det er veldig viktig at ungdommene bruker stemmeretten sin, sier Sigrun Vasby som sitter i prosjektgruppen for å få førstegangsvelgerne til å stemme.Nå går startskuddet for en rekke valgarrangement ved Mandal videregående skole. Noe av det mest spennende er at det skal bli mulig å forhåndsstemme i skolelokalene med en egen urne 2. september.