KRISTIANSAND / SONGDALEN: — Vi hadde vært ute og spist med noen kamerater da vi skulle ta den siste bussen til Songdalen på torsdag, forteller Ashkan Ali Mohammedi til Fædrelandsvennen.

Bestilte ny buss

Mellom femten og tjue mennesker kom ikke inn på den stappfulle Søgne-bussen som skulle gå 00.10. Denne korresponderer med en buss som går videre til Songdalen fra Brennåsen.

— Det så ikke ut som om bussjåføren brydde seg om at det var fullt, og det var først da noen damer kjeftet på han, at han gav beskjed om at han skulle sende en ny buss til oss, forteller Mohammedi.

FLERE VENTET: Det var flere som ikke kom med Søgne-bussen natt til fredag. - Det var ganske dårlig stemning, sier Muhammed Azimeh. Foto: Ashkan Ali Mohammedi

Det bekrefter kameraten Muhammed Azimeh (18).Kameratene ble derfor stående og vente i god tro på at det snart skulle komme en ny buss.

— Etter at vi hadde stått der en stund kom politiet og hjalp oss. De fikk ringt til bussjåføren, men han nektet for at han hadde sagt at det skulle komme en ny buss. Det var først etter at politiet hadde snakket med han at det ble bestilt ny buss, forteller Azimeh videre.

Guttene reagerer på det de karakteriserer som frekk oppførsel fra bussjåføren.

Måtte gå hjem

Det var kaldt å vente, og guttene så at det var barn som stod og frøs sammen med foreldrene. En time og ett kvarter etter at Søgne-bussen skulle ha gått kom det endelig en ny buss.

— Da jeg gikk på bussen spurte jeg om den ville gå innom Songdalen, men da vi kom til Brennåsen måtte jeg gå av der, forteller Mohammedi.

16-åringen måtte da gå i tjue minutter fra Brennåsen til Rismyr midt på natten. Azimeh var heldig som skulle av på et stopp der bussen gikk forbi.

Guttene mener at det ikke at det er første gangen at det er rot med bussene, og er slettes ikke fornøyde med servicen.

— Dette er for dårlig. Man kan ikke si at det skal komme en ny buss når det ikke gjør det, mener de.

- Vanskelig å få tak i busser

Regionssjef i Nettbuss Sør, Ole Martin Roland har forståelse for at det var irriterende å vente i over en time på ny buss.

— Det er AKT som bestiller hva som skal kjøres, og vi følger ordinær ruteplan. Det kan være vanskelig å få tak i buss og sjåfør på sparket dersom det ikke er bestilt på forhånd, forklarer Roland.

Han tror at bussen ble full i forbindelse med "Sommer på Torvet". Roland opplyser at det tok 35 minutter fra driftssentralen fikk bestilling om ny buss til bussen kjørte fra anlegget.

Regionssjefen kunne ikke fredag ettermiddag kommentere Mohammedi og Azimehs påstander om at bussjåføren fremstod som frekk.

— Det vil bli tatt opp i ettertid, sier han.