gudstjeneste04.jpg Foto: Tor Erik Schrøder
gudstjeneste06.jpg Foto: Tor Erik Schrøder
gudstjeneste02.jpg Foto: Tor Erik Scrøder
gudstjeneste03.jpg Foto: Tor Erik Schrøder
gudstjeneste01.jpg Foto: Tor Erik Schrøder
gudstjeneste05.jpg Foto: Tor Erik Schrøder

Se bildeserie ovenfor

KRISTIANSAND: — Vi er litt ute av tellingen. Det er 120 år siden Ynglingeforeningens musikkorps ble dannet, og like etter startet vi tradisjonen med konsert og andakt på Drageknatten, forteller trompetist Harald Andersen.

Selv har han vært med siden 1971. — Det er en fast gjeng som kommer for å høre på. De koser seg her, og følger oss opp. Hadde det ikke kommet noen hadde vi nok mistet motet, sier Andersen.

Uansett vær

Uansett vær, og selv under krigen har tradisjonen stått fast, og trofaste tilhørere har tatt den lille spaserturen opp til Drageknatten.

— Det er jo påske, og da er det alltid litt risky med været, sier Harald Andersen.

Selv om det var kuldegrader på morgenkvisten, varmer sola ute på bergtippen. Foran et kors har YMK tatt plass, og tilhørerne kan nyte både trompettonene og utsikten over Kristiansand og havna.

— Hjertelig velkommen skal dere være. I dag feirer vi Jesu oppstandelse, hilser Andersen etter at de første tonene er testet på anlegget.

Sang og andakt

Unge, gamle og til og med et par hunder har samlet seg i ring rundt korpset.

— Orgelet har et lite forspill før dere skal begynne å synge, bare så dere er obs på det, sier Andersen til en humrende forsamling som synger hjertelig med til Påskemorgen slukker sorgen.

Etter sangen slipper Yngve Kolltveit fra Hånes menighet til med en andakt.