DRAMA: I dette krysset øverst i Dronningens gate stanset 45-åringen og rettet den gassdrevne pistolen mot føreren av en bil som hadde stanset. Foto: Lars Hoen
PÅGREPET: Et snaut kvarter etter at politiet mottok melding om skyting i Kvadraturen, ble 45-åringen pågrepet. Foto: Privat

KRISTIANSAND: — 45-åringen er foreløpig siktet for trusler og bruk av våpenkopi på offentlig sted, sier jourhavende politijurist ved Agder politidistrikt Hellek Rue.

Like etter at sivile og uniformerte polititjenestemenn overmannet 45-åringen øverst i Dronningens gate i går kveld, ble 45-åringens bolig ransaket.

— Vi fant en skarp rifle, noen kniver og en rekke våpenkopier, eller såkalt softguns, i mannens bolig, sier Rue til Fædrelandsvennen.

Tidligere dømt

45-åringen er tidligere domfelt ved flere anledninger. I november i fjor ble han dømt for overtredelse av våpenloven.

— Han ble blant annet dømt for ulovlig erverv av skarpt skytevåpen, sier politijuristen.Et snaut døgn etter at mannen ble pågrepet, er han ennå ikke avhørt.

Samler forklaringer

— Det er flere som er blitt truet. Vi har prioritert å samle inn vitenforklaringer fra dem som har vært i kontakt med mannen, rett og slett for å få en oversikt over hva som har skjedd i forkant av pågripelsen, sier Rue.

Politivakta i Kristiansand fikk først melding om skyting i nærheten av Kvadraturen skolesenter like etter klokken 19 fredag kveld. Ti minutter senere ble 45-åringen observert stående midt i et fotgjengerfelt med pistolen rettet mot sjåføren i en bil som hadde stoppet.

Innsatsleder ved Agder politidistrikt, Frank Salvesen, fortalte etter pågripelsen at politiet var bevæpnet og klare til å avfyre skudd da 45-åringen kastet fra seg våpenet på politiets anmodning. Det var først etter pågripelsen at polititjenestemennene ble klar over at våpenet som var brukt var en gassdrevet pistol og ikke et skarpt våpen.