VENNESLA: — På grunn av råkjøring ber vi nå om at kommunen sikrer barna våre, skriver den foreløpige lederen i velforeningen som nå stiftes i det nye boligområdet, Veronica Lund, til Vennesla kommune.

Hun forteller om meget trange forhold i veiene i det nye boligområdet og om omfattende råkjøring, blant annet med Atv-er på to hjul gjennom svingene. Barna må ofte gå mellom biler, og det er skummelt når folk samtidig kjører fort i gatene.

Velforeningen ber om gangfelt og fartshumper. De lurer også på hvor det blir av balløkka og sykkelbanen som ble forespeilet da de flyttet til området.

Enhetsleder Arne Vatne i Vennesla kommune sier han skal svare foreningen neste uke, men legger til at han ikke har klare og enkle svar.

— Vi har flere vedtak om fartshumper, men ikke penger til å bygge alle. Fotgjengerfelt er en større sak. Balløkka og sykkelbanen er et større nærmiljøtiltak, hvor staten finansierer. Det jobbes nå med en plan for hvilke nærmiljøtiltak som skal tas først de kommende årene, sier han.