KRISTIANSAND: — Nei, vi er ikke enige. Nå går vi for Arendal som sted for nytt fengsel.

Det sier Bjørn Tore Gundersen, leder av LO-forbundet Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund, Bjørn Tore Gundersen.

— Vi er ikke enige om plassering vest for Arendal, men vi er villige til å vurdere plassering vest for Arendal hvis det var en tomt med geografisk nærhet til nødetater, skoler og andre opplæringsmuligheter for innsatte. Et fengsel må også ligge nær NAV og andre hjelpeinstitusjoner. Det betyr at fengselet må plasseres der hvor det fengselsfaglig er mest forsvarlig å drive et fengsel. Det er ikke nødvendigvis Lillesand, og det er ikke sikkert at det er vest for Arendal heller. Den best egnede tomten er ikke funnet ennå. Her er det mange faktorer som spiller inn, sier Gundersen.

Han er leder av fagforeningen ved Arendal fengsel som organiserer noe under halvparten av de ansatte. De øvrige er medlemmer i YS-tilknyttede Kriminalomsorgens Yrkesforbund.

— Jeg står fast ved at det er en enighet mellom meg og lederen av LO-forbundet i Arendal om en lokalisering av nytt fengsel mellom Grimstad og Lillesand. Det er godt mulig at jeg trakk lokalisering i Lillesand for sterkt inn i presentasjonen, sier Fredrik Axelsen, leder av Norsk Fengsels- og Friomomsorgsforbund ved Kristiansand fengsel.

— Jeg fikk også det bestemte inntrykk av at enigheten om lokalisering er oppfatningen til de ansatte ved Arendal fengsel. Samtidig forstår jeg at de ansatte i etterkant av vårt møte med den politiske ledelsen i Kristiansand kommune har reagert på enigheten da de ble kjent med avtalen. Nå forsøker vi å få til et fellesmøte for å drøfte saken videre, sier Axelsen.