OPPLAG: Det var usedvanlig liten aktivitet i småbåthavna i Hånesbukta på påskeaften. Foto: Torstein Øen
VINTERDVALE: Påskeaften var det fremdeles full vinter i småbåthavna i Ålefjær. Foto: Torbjørn Witzøe
FULL VINTER: Ikke mye båtliv å spore innerst i Ålefjærfjorden denne påska. Foto: Torbjørn Witzøe
GODT FORTØYD: Ytterst på flytebrygga i småbåthavna i Ålefjær har denne lille daycruiseren ligget innefrosset og nedsnødd i hele vinter. Bildet er tatt påskeaften. Foto: Torbjørn Witzøe

KRISTIANSAND: – Normalt ville jeg ha blitt ferdig med båtpussen i løpet av påska, men nå går det nok minst 14 dager ekstra, sier Jarl Lohne.

Kristiansanderen var en av få som brukte påskeaften til båtpuss. Båten hans har ligget i vinteropplag i Bertesbukta, og var lørdag en av få som ikke fremdeles var godt innepakket i presenning.

KLAR FOR SOMMER: Kulda gjør at mange har utsatt båtpussen, men påskeaften klarte ikke Jarl Lohne å vente lenger. Foto: Torstein Øen

– Jeg var ikke forberedt på at vinteren skulle bli så lang, og ser nå fram til å få sjøsatt båten. Først må det imidlertid bli slutt på nattefrosten, slik at de kan få skrudd på vannet i båthavna, sier Jarl Lohne.Båten hans er en 37 fots stor Fairline, som ble kjøpt i England for et par år siden. Jarl Lohne forteller at de bruker båten omtrent hver helg i sommermånedene, og nå er svært utålmodige etter å få starte sesongen.

Mye snø og is

En rundtur i båthavnene rundt Kristiansand på påskeaften viste at det var svært få, om noen i det hele tatt, som gjorde båtene klare for ny sesong. I småbåthavna i Ålefjær var det fremdeles tykk is på fjorden og store mengder snø mellom båtrekkene på land. Et par båter som har blitt liggende fortøyd ved flytebryggene i hele vinter, ser ikke ut til å ha det helt bra.

Like mye vinter var det i båthavna i Hånesbukta, der det midt på dagen ikke var et menneske å se.

For kaldt

– I fjor var det 20 varmegrader i påska, og da var det et yrende liv her. I år har det knapt vært et menneske og pusset på båtene sine, sier Andreas Hæstad som arbeider ved Korsvik Marina.

Han sier det helst skal være 10 varmegrader for å kunne polere båtene, og det mangler det fremdeles noen grader på.

– Jeg har inntrykk av at de fleste ønsker å få ut båten sin før 1. mai, men i år kan det kanskje holde hardt, mener Andreas Hæstad.