AGDER: Torsdag 14. mars ble en 93 år gammel kvinne fra Mandal frastjålet 40.000 kroner etter en handletur på Coop. To dager senere ble en 75 år gammel kvinne fra Lillesand frastjålet 18.000 kroner etter en lignende hendelse. Fredag mottok politiet anmeldelse fra et tredje offer.

— En kvinne på litt over 80 år har fått kontoen tappet for 11.000 kroner etter å ha blitt frastjålet kortet i Mandal, sier politioverbetjent Jan Arild Wigemyr ved Mandal politistasjon.

Kvinnen har forklart at hun ble oppsøkt av en mann da hun skulle ta ut penger fra en minibank.

— Mannen ville hjelpe henne med minibankkoden. Senere samme dag ble det tatt ut 11.000 kroner fra minibanker i Mandal og Flekkefjord, sier Wigemyr.

Uklar forbindelse

Uttakene ble gjort 14. mars, altså samme dag som 93-åringen fra Mandal ble svindlet. Politiet sammenlikner nå overvåkningsbildene fra disse to hendelsene og hendelsen i Lillesand to dager senere. Foreløpig er det uklart om det er noen forbindelse mellom de tre.

— Det kan jo være en gjeng og vi har orientert politiet i Lillesand og felles kriminalenhet i Kristiansand, sier Wigemyr.

Han opplyser at politiet foreløpig ikke ønsker å offentliggjøre overvåkningsbildene fra Coop Prix i Mandal.

— Politiets jurist har kommet fram til at vi ikke vil gjøre dette, av hensyn til personvern og sakens dokumenter, sier Wigemyr.

Ikke samme person

Etterforskningsleder Leif Ole Saanum, som etterforsker tyveriet i Lillesand, har undersøkt bildene fra Mandal. Han sier til Fædrelandsvennen at mannen som fulgte etter 93-åringen på Coop ikke er den samme som snappet minibankkoden til 75-åringen på Kiwi i Lillesand.

— Kodesnapperen vår er ikke den samme som er på bildene fra Mandal. Men det utelukker ikke at er noen sammenheng. Personene kan jo ha byttet roller, sier Saanum.

Politiet opplyser at kortet til 93-åringen fra Mandal sist ble brukt torsdag 21. mars. Uttaket ble gjort i Danmark.

— Alt tyder dermed på at de er ute av landet, sier Wigemyr.

Har ingen navn

Politiet i Mandal og Lillesand samarbeider nå med felleskrim i Kristiansand i den videre etterforskningen. Dersom det dukker opp konkrete spor vil Agder-politiet ta kontakt med Kripos, som samarbeider tett med utenlandske politimyndigheter.

— Vi har på dette tidspunktet ingen biler eller navn vi kan varsle om, sier Wigemyr.

Felles kriminalenhet i Kristiansand opplyser til Fædrelandsvennen at det ikke er meldt om flere lignende saker i Agder de siste dagene.