GIVERGLEDE: Slik så det ut ved riksvei 9 på Moisund, rett sør for Evje, i løpet av fredagen. Det er mannskaper fra Songdalen Røde Kors Hjelpekorps og Vennesla RKH som deler ut mat, utstyr og informasjon - og får penger tilbake fra mange bilister. Foto: Alf Georg Klausen
GIVERGLEDE: Slik så det ut ved riksvei 9 på Moisund, rett sør for Evje, i løpet av fredagen. Det er mannskaper fra Songdalen Røde Kors Hjelpekorps og Vennesla RKH som deler ut mat, utstyr og informasjon - og får penger tilbake fra mange bilist Foto: Alf Georg Klausen

EVJE OG HORNNES: Fredag kom det inn totalt 130.00 kroner i gaver på åpningsdagen av den såkalte Fjellsikringsporten langs hovedfartsutårene i Agder.

Hvert år står mannskaper fra Hjelpekorpsene på Agder langs veien opp til påskefjellet. I tillegg til å få informasjon, litt mat og litt utstyr, er tradisjonen at bilistene gir et bidrag til Røde Kors Hjelpekorps' fjellsikringsarbeid.

Måtte trekke seg tilbake

Leder ved infosentralen for Agder, Vest-Agder Røde Kors Hjelpekorps, Alfred Georg Klausen, er godt fornøyd med givergleden fra publikum, men erkjenner også at tiltaket fører til irritasjon hos enkelte bilister.

— Utfarten var stor, og ved et par tilfeller måtte mannskapene på Fjellsikringsporten rett og slett trekke seg tilbake fra veien og vinke trafikken forbi fordi køene ble for lange langs riksvei 9 på Moisund, sier Klausen i en pressemelding.

Han legger til:

- Flere kilometer lang kø

— Det er gledelig at folk stopper, men når køen blir flere kilometer lang, har ikke mannskapene kapasitet til å la alle stoppe innom porten, og må la de største køene passere. Når trafikken er så stor til påskefjellet, og folk kjører i kø nesten hele veien, er det forståelig at det kan bli tilløp til irritasjon blant de som ønsker å komme seg frem til destinasjonene sine. Og vi ønsker jo ikke å skape irritasjon, men glede blant påsketuristene. Så vi vil beklage på det sterkeste at køen blir så lang som det den til tider var fredag.

Vest-Agder Røde Kors Hjelpekorps er stasjonert på Hovden i Bykle, Brokke i Valle, Ljosland og Bortelid i Åseral gjennom hele påska.