KRISTIANSAND: 27-åringen fortalte i retten i går at han var irritert over at den fornærmede 29-åringen hadde blandet ut amfetamin som han returnerte på grunn av manglende betaling.

— Jeg ble svært dårlig etter å ha brukt stoffet han kom tilbake med. Trodde nesten jeg skulle dø. Begynte å blø nesteblod, og har aldri følt meg så dårlig etter å ha brukt amfetamin. Kompisen benektet hele tiden at stoffet var utblandet. Jeg ville skremme ham med et våpen fordi stoffet var ureint. Spente hanen slik at han hørte og så det. Da jeg etter hvert skulle ta ned hanen, klemte jeg til for hardt og skuddet ble utløst ved et uhell. Etter skuddet hjalp vi fornærmede på beste måte med å få ut prosjektilet. Han var glad for det vi gjorde, og virket fornøyd med den hjelpen han fikk, sa den tiltalte.

Han avviste alle beskyldninger om vold og tortur mot 29-åringen, som selv satt i vitneboksen i fire timer i går for å forklare seg om det fornærmede selv betegnet som tortur og mishandling over flere timer.

— Jeg er utrolig lei meg for hva som har skjedd. Jeg har dårlig samvittighet, siden fornærmede har vært en god kamerat av meg i mange, mange år.

27-åringens forsvarer, advokat Stian Kristensen, brukte lang tid i retten i går på å krysseksaminere den fornærmede med henblikk på å så tvil om hans troverdighet.