MANDAL: De to ble dømt for å ha arrangert et innbrudd i 50-åringens hjem hvor verdier for et par hundre tusen forsvant. Samtidig ble de dømt for å ha dumpet 50-åringens bil i sjøen ved Mones. Både innbruddstyveriet og bilen som ble dumpet var i forhold til tingrettens avgjørelse gjort for å få utbetalt forsikringspenger.

Etter tingrettens dom har 47-åringen endret forklaring. Hans nye versjon av saken, som lagmansnretten har lagt til grunn, er at han var under sterkt press i forhold til narkogjeld. Gjelden var kommet opp i 100.000 kroner og måtte ha raske penger. Han så sitt snitt til å få tak i nøkkelen til 50-åringens leilighet i forbindelse med en overnatting der, før han uten førerkort dro med 50-åringen til Stavanger og kjørte hans bil alene tilbake til Mandal. Han varslet kompisene om at han hadde nøkkel til leiligheten, og det var mulig å forsyne seg av verdigjenstander. Samtidig fingerte han et innbrudd ved å påføre et vindu skader slik at det hele skulle se tilforlatelig ut, og ligne et innbrudd. I tillegg dumpet han bilen. Og 50-åringen var totalt uten skyld i saken.

Dermed endte saken i lagmannsretten med frifinnelse for 50-åringen. Påtalemyndigheten kommer trolig til å femme tilståelsessak mot 47-åringen der han blir tiltalt for skadeverk ved dumping av bilen, og for innbruddstyveriet i leiligheten.

Forsvarer for 50-åringen var advokat Knut Henning Larsen, mens 47-åringens forsvarer var advokat Selmar Johannessen.