EVJE OG HORNNES: — Mannen er siktet for å ha utøvet vold i en familie over lengre tid, sier politiførstebetjent Jorunn Hæstad ved Evje og Hornnes lensmannskontor, som har etterforsket saken siden høsten 2011. Da ble politiet varslet om saken fra det hun betegner som "personer og apparatet" rundt familien. Pågripelsen skjedde imidlertid først fredag 13. januar.

Hun opplyser at siktelsen mot mannen gjelder vold mot hele familien, både voksen og barn som nå er ungdommer.

— Det er snakk om både fysisk og psykisk vold. Det at dette har pågått over så lang tid, gjør at vi betegner volden som grov, sier Hæstad.

Løslatt

— Min klient er løslatt, og har avvist beskyldningene og straffskyld. Han tar avstand fra beskyldningene, sier advokat Monika Haugedal i Kristiansand.

Hun opplyser at klienten ikke bor sammen med familien, og første gang ble gjort kjent med påstandene om vold da han ble pågrepet på jobb.

— Min klient ble pågrepet på jobb fredag, og løslatt mandag. Vi merker oss at politiet har funnet at vilkår for videre fengsling ikke er tilstede, sier mannens advokat, som legger til at han har tatt siktelsen og pågripelsen "forferdelig tungt".

Etterforskes

Politiet har så langt avhørt familien og vitner i saken.

— Saken er fortsatt under etterforskning. Det gjenstår nye avhør og taktisk etterforskning, sier politiførstebetjent Jorunn Hæstad.

Det er nå iverksatt tiltak for familiens sikkerhet.