DYKKERE: Kystvakta sendte to dykkere i vannet for å konstatere at det ikke var folk om bord i båten. Foto: Hans Jacob Brekke
båt høvåg2.jpg Foto: Hans Jacob Brekke
Politiet er på stedet. Foto: Hans Jacob Brekke

LILLESAND: Redningsmannskaper rykket mandag formiddag ut til Natvigtangen i Høvåg i Lillesand Aust-Agder der en skjærgårdsjeep ble observert med bunnen i været.

Redningsskøyte og Kystvakta er på stedet. Dykkere har vært nede i fjorden og konstatert at det ikke er folk i båten.

— Det ser ut som om det boret flere mindre og et stort hull i båten, opplyser innsatsleder Hans Waage.

Det blir også undersøkt om et dreggtau henger i skjærgårdsjeepen og gjør det vanskelig å flytte på den.

båt høvåg.jpg Foto: Hans Jacob Brekke

— Det er borret ferske hull under vannlinjen på båten. Da må vi nesten tro at den er senket bevisst, sier Asbjørn Viste, vaktleder i hovedredningssentralen for Sør-Norge til Fædrelandsvennen.

Ifølge Viste stemmer hullene heller ikke overens med noen slags form for kollisjon.

Redningssentralen avlyser derfor redningsaksjonen og søket etter mennesker, da alt tyder på at eier ikke selv var ombord da kantringen skjedde. Redningssentralen opplyser at de enda ikke har kommet i kontakt med eieren.

Politiets operasjonsleder i Agder, Frank Solås, opplyser til Fædrelandsvennen klokka 10.15 at båten har en rekke borrehull, men ønsker ikke å bekrefte om båten ble senket med vilje.

Det var hyttenabo Jon Refsnes som oppdaget den flytende båten ved 07.30-tiden mandag morgen. Han fraktet også politiet ut til stedet, og ble fortalt at en ville starte søk med helikopter.

Politiet fikk melding om havariet i 8.45-tiden.