KRISTIANSAND: – Vi er veldig glade for at kronprinsesse Mette-Marit vil åpne senteret. Det sier mye om hennes miljøinteresse, sier miljøvernsjef Øystein Holvik i Kristiansand kommune til kommunens nettside.

Han er leder i rådet for Grønt senter som Stiftelsen Miljøfyrtårn, Grønn Hverdag og Kristiansand kommune står bak.

Vil stimulere til grønn livsstil

Kronprinsesse Mette-Marit kommer til Kristiansand for å åpne Grønt senter. Foto: Lien, Kyrre

Grønt senter holder til i den gamle kommandantboligen på Odderøya som nå har blitt totalrenovert.– Vi har tro på at det behøves et senter for å stimulere til en grønn livsstil blant befolkningen, en grønn og framtidsrettet samfunnsutvikling og en grønn og klimavennlig næringsutvikling. Da har vi en visjon om at dette senteret skal bety mye for byen, sier Holvik.

Bygningen oppfyller nå gjeldende miljøstandarder når det gjelder oppvarming og avfallshåndtering. Huset har også en solfanger montert på veggen for å varme vann, og det er etablert en kjøkkenhage utenfor.

Ønsker publikum velkommen

Den offisielle åpningen skal skje 19. september. Mette-Marit vil delta på åpningen hvor hun blant annet skal få omvisning og overvære premieutdelingen etter fjorårets gå— og sykleaksjon blant skolebarn.

Barnehagebarn og elever fra Kulturskolen skal opptre til ære for kronprinsessen, mens blant annet ordfører Arvid Grundekjøn skal holde en kort tale.

Kommunen opplyser at selve arrangementet er for inviterte gjester, men at publikum er velkommen til uteområdet ved Grønt senter.

Les mer om Grønt senter i Fædrelandsvennens God helg-magasin til helgen.