NOMINERT: Grunnleggeren av Stine Sofies Stiftelse, Ada Sofie Austegard, er nominert til prisen for andre år på rad. Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND: – Det er hyggelig å bli nominert sammen med så mange samfunnsengasjerte personer og at engasjementet som mine kolleger og jeg selv har lagt ned gjennom Stormberg har blitt lagt merke til, sier Steinar J. Olsen.

To millioner

Prisen som bærer navnet Årets Ladejarl 2013, er på to millioner kroner. I statuttene heter det blant annet at prisen gis til en person som i særlig grad har utmerket seg og bidratt til samfunnsbygging gjennom verdibasert arbeid som alternativ til regelstyring. Mottakeren av prisen har motvirket likegyldighet og utvist mot, samt vist evne til å unne og beundre andre mennesker.

Steinar J. Olsen sier at han ikke har noen forhåpninger om å vinne prisen, og at de andre nominerte har gjort seg mer fortjent.

Også i fjor

– Dette var gøy. I fjor ble jeg også nominert som en av 20, og i år er det 10 nominerte, sier Ada Sofie Austegard.

Når prisen deles ut 11. september på Lade Gård i Trondheim, er det for andre gang. Prisen går til en person som i særlig grad har utmerket seg og bidratt til samfunnsbygging gjennom verdibasert arbeid. De åtte andre nominerte er Trond-Viggo Torgersen, Anne Louise Hübert, Atle Vårvik, Eddi Eidsvåg, Dilek AyhanAnlov, Peter Mathiesen, Simon Flem Devold og Sven Mollekleiv.