KRISTIANSAND: — Ut ifra en totalvurdering av situasjonen ved Radiologisk avdeling er det inngått en avtale om at avdelingsleder avslutter sitt ansettelsesforhold ved sykehuset. Utover dette har jeg ingen kommentarer, uttaler adm.dir. Jan Roger Olsen ved Sørlandet sykehus til fvn.no.

Tirsdag formiddag fikk de tre sykmeldte legene beskjeden de har ventet på, og som ble besluttet av ledelsen mandag kveld: Avdelingslederen går av. Dermed er kravet innfridd og de tre nøkkelpersonene ved røntgenavdelingen tar sikte på å vende tilbake til arbeidsplassen i løpet av denne uka.

— Det er en stor lettelse. Jeg tror det er veldig bra for sykehuset, og jeg gleder meg rett og slett til å gå på jobb igjen, forteller en av de sykmeldte overlegene til fvn.no.

Radiologene har vært sykmeldt i fire ukers tid, som følge av en konflikt med avdelingslederen, som ble ansatt i november. Konflikten har først og fremst vært av faglig art, ettersom overlegene mente sjefens ønske om å bruke vikarer til tyngre oppgaver ville gå på forsvarligheten løs. Men også mannens lederstil skal ha vært svært problematisk.

De øvrige legene ved sykehuset har vært ytterst bekymret over situasjonen, og gitt full støtte til de sykmeldte. Mandag innkalte de direktør Olsen til allmøte. De 60-70 fremmøtte legene ga da direktøren klar melding om at de tre radiologene måtte tilbake på jobb, koste hva det koste vil.

Fra onsdag til fredag i forrige uke forsøkte eksterne eksperter å løse konflikten mellom radiologene og avdelingslederen, men dette forsøket strandet.