KRISTIANSAND: Mannen bodde i fjor sommer hos en venn på Lund. Etter å ha drukket en halv flaske brennevin mandag 30. juli i fjor, bestemte 46-åringen seg for å besøke sin bror på Justvik.

Da han kom til taxiholdeplassen på Rundingen fant han en maxitaxi som stod parkert, ulåst og med nøklene i tenningen. Fristelsen ble for stor og han hoppet inn i passasjersetet.

Eieren av taxien var i butikken for å gjøre ærender, og 46-åringen som ventet i taxien ble utålmodig. I dommen fra Kristiansand tingrett står det at han ikke ønsket å vente, og bestemte seg for å kjøre minibussen til Justvik.

Skadet bilen

Den nå dømte 46-åringen kjørte til Justvik og underveis hadde han et uhell med bilen. Da taxisjåføren kom ut til der han hadde parkert bilen, oppdaget han at den var borte. Politiet ble varslet, og via posisjoneringssystemet til taxiselskapet ble bilen raskt sporet til Grovikveien.

Taxityven ble raskt pågrepet og blodprøve ble tatt nesten halvannen time senere. Da hadde han en alkoholkonsentrasjon i blodet på 2,34 promille. Det skal ha vært svært tydelig på mannen at han var alt annet enn edru.

Etter den fuktige kjøreturen måtte bilen på et langvarig verkstedopphold. Prisen for å få utbedret skadene ble på hele 55.000 kroner.

De siste ti årene har 46-åringen vært uten førerkort og han er tidligere dømt hele fem ganger for fyllekjøring. Totalt er mannen dømt elleve ganger, og har i tillegg fått bot blant annet for kjøring uten gyldig førerkort. Kristiansand tingrett konkluderte med at nok er nok, og tok derfor førerkortet på livstid.

Nasket på Nille

Utover tyveriet av taxien ble mannen også dømt for å ha stjålet 15 pakker klistermerker og andre småting for noen få hundre kroner på Nille.

Mannen erkjente sine synder i retten, men tilståelsen hadde begrenset verdi. Påtalemyndigheten ønsket å dømme mannen til en fengselsstraff i fem måneder og en bot på 4000 kroner.

Dommer Torje V. A. Torjesen og meddommerne i Kristiansand tingrett kom enstemmig fram til at mannen skal dømmes til fengsel i fem måneder. Han må i tillegg betale 55.000 kroner for skadene på bilen og mister førerkortet for alltid.