HIRTSHALS: — Vi kom litt sent ut, men vi er på plass igjen nå, opplyser linjedirektør ved Color Line, Odd Grønberg, til fvn.no torsdag ettermiddag.

I går slet ferjen med å legge til ved havna i Hirtshals på grunn av mye bølger og vestavind.

Torsdag har vinden skiftet retning, og Grønberg tror det vil føre til mindre problemer for skipet.

— Det er nede i to og en halv meter bølger ved moloen i Hirtshals nå, og det er ikke noe problem, forsikrer Grønberg.

Video: — Tolv timer på reise uten å komme frem

Det var høye bølger som onsdag gjorde det umulig for Color Lines to Superspeed-skip å komme inn i havna.

Båtene som gikk fra henholdsvis Kristiansand og Larvik onsdag morgen ble kraftig påvirket. Etter flere timer utenfor den danske havna, ble det like etter klokken 14 besluttet at båtene skulle gjøre vendereis.

— Båtene ligger utenfor Hirtshals og vurderer situasjonen fortløpende. Det er veldig avhengig av om de finner en luke med lavere bølgehøyde, opplyste beredskapsvakt i Color Line, Kenneth Hansen, like før klokken 14. En liten halvtime senere var situasjonen ikke bedre:

— Vi ser oss nødt til å kansellere. Vi kommer ikke inn og begynnere å tusle oss oppover nå, forteller linjedirektør Odd Grønberg ved Color Line i Kristiansand, til fvn.no.

SuperSpeed ankom Kristiansand ved 18.30-tiden onsdag kveld.

— Nå har vi kansellert kveldens seiling, og blir liggende i Kristiansand over natta, forteller Grønberg til fvn.no ved 21.30-tiden.

Grønberg håper at været legger seg i løpet av natta, slik værmeldingene har lovet.

— Da går vi igjen som normalt klokka 8 torsdag morgen, sier Grønberg.

Video: — Tolv timer på reise uten å komme frem Diskuterer situasjonen

Båten fra Kristiansand hadde 399 passasjerer om bord, mens båten fra Larvik hadde 135 passasjerer om bord. I Danmark venter 240 passasjerer på båten til Kristiansand, mens 161 passasjerer venter på båten til Larvik.

Vanskelige værforhold

  • For øyeblikket er det 2-3 meter høye bølger og opp mot 3-5 meter høye bølger i ytre Skagerrak. Det kommer til å øke på til i morgen. Vindøkningen fører til dels sterk kuling fra vest, fortalte vakthavende meteorolog Vibeke Thyness ved værvarslinga på Blindern.

Den sterke vestavinden kan derfor skape problemer for danskebåtene, men det finnes ikke klare bølgeobservasjoner på situasjonen ved Hirtshals.

— Det ligger en kaldfornt tvers gjennom Skagerrak. Med kuling kan det nok bli ganske tuete på danmarkssiden, tror Thyness.

God service

Henry og kona Eli var to av mange passasjerer som har tilbrakt mye tid på Superspeed i dag.

— Jeg må bare få lov til å skryte litt av servicen. De kunne ikke behandlet oss bedre. All fikk gratis mat, og kjempeservice ombord, forteller Henry.

Han og kona var på vei til en to dagers ferie i Danmark, lenge fryktet han at de kom til å gå glipp av ferien.

— Men han som hadde ansvaret for passasjerene ordnet opp for oss. Han sørget for at vi fikk billetter til i morgen, og ordnet også med der vi skal bo slik at vi får to overnattinger. På toppen av det hele får vi reise med businessclass i morgen, og frokostene er dekket, fantastisk fastslår han.

Video: — Tolv timer på reise uten å komme frem