KRISTIANSAND: Jenta satt i vitneboksen i tinghuset i går og fortalte at hun som 12-åring hadde vært på en kristen leir. Der var tiltalte leirsjef.

Vel tre år senere møttes de to på en busstur til utlandet i kristen sammenheng. Da startet han tilnærmelsene.

— Vi satt i bussen og han satt på gulvet. Han tok meg på foten og oppover buksebeinet. Jeg følte meg forvirret. Men siden det var han, den respekterte ungdomslederen som gjorde dette, syntes jeg det var ok, fortalte jenta, som er i slutten av tenårene.

Senere på turen tok han henne inn på et kott. Kysset jenta og gav henne komplimenter om hennes fine kropp.

Forvirret

— Jeg ble forvirret. Han var jo så mye eldre enn meg, nesten dobbel så gammel. Men alle snakket så godt om han, og at han var så kjekk. Egentlig følte jeg meg beæret over han, som var så respektert, var interessert i meg, fortalte jenta i retten.

Med fast og klar stemme gav hun retten sin historie. Bare en gang i brast hun i gråt. Det var da hun skulle fortelle hvor vanskelig livet har blitt etter overgrepene.

— Han har stjålet mange år av mitt liv, sa jenta gråtkvalt.

Hun fortalte også at tiltalte hadde vært leder på konfirmasjonsleiren hun deltok på.

Da de senere møttes på en sommerleir i forskjellige roller, endte det igjen med seksuell kontakt. - En gang kom han med en varebil med madrass bak, fortalte jenta.

Gaver

Jenta fikk mange gaver av den tiltalte. - Jeg er kjent for å være gavmild, fortalte han i retten. Det gledet ham å kunne gi noe til andre.

Den fornærmede jenta fikk en gang en brukt mobil med simkort. Tiltalte betalte abonnementet. Hun ble tatt med på turer både til utlandet og i Norge som tiltalte spanderte.

— Jeg ble på en måte avhengig av han. Han var den eneste jeg kunne prate med om alt. Han var omsorgsfull. Jeg følte meg på en måte avhengig av ham. Han stilte alltid opp. Han var en flott mann. Alle snakket godt om han. Han var en respektert kristen, ungdomsleder. Alle ønsket han. Jeg følte med beæret over at han var opptatt av meg, forklarte jenta.

— Men han ble etter hvert en alt for stor del av meg. Han mente jeg var prinsessen på jord. Den vakreste og beste. I begynnelsen hadde jeg nok følelser for ham, men etter hvert fikk jeg avsky for det han hadde gjort mot meg, selv om alle tenkte godt om tiltalte. Han var en viktig person. Han var en svært opptatt person med mange gjøremål og oppgaver. Han fikk meg til å følge meg spesiell.

Tilgivelse

. - En gang etter at vi hadde hatt seksuell kontakt foreslo han at vi skulle be Gud om tilgivelse for det vi hadde gjort. Jeg minnet ham om at vi burde slutte med de aktivitetene vi drev på med, men han bare blåste det hele bort, fortalte jenta.

Den fornærmede anmeldte ungdomslederen i fjor høst.

— Hvorfor anmeldte du ham, spurte aktor, politiadvokat Ingrid Thorsen.

— Jeg ønsket å bryte kontakten. Da behøvde jeg ikke lenger skjule det vi hadde holdt skjult. Men jeg følte meg også avhengig av han. Han var min beste venn. Den eneste jeg hadde. Men så fikk jeg hjelp hjemme til å ta den endelige av gjørelsen, forklarte jenta.

I dag lider hun av mangel på søvn, har mareritt og fungerer dårlig i arbeidslivet.

Skamfull

Den tiltalte fortalte retten at han i dag er skamfull over det han har gjort. Selv understreket han at han aldri har vært noen formell kristen leder for jenta. Han innrømmet at han hadde hatt sterke følelser for jenta.

-Tenkte ikke du på de moralske sidene av saken mens dette stod på? spurte bistandsadvokat Svein Kr. Haanes.

— Jeg spurte en gang jenta om jeg skulle melde meg for politiet. Men jeg tenkte vel ikke så mye på det hele når det stod på. Jeg hadde samvittighetskvaler, og jeg tror hun også hadde det. Sex er jo noe som tilhører ekteskapet, sa mannen i 30 årene.

Dom i saken faller senere.