GJESDAL: Lokale polititjenestemenn i Rogaland nektet lenge å jobbe ekstra for å sikre russetreffet i Kongeparken.

Hele arrangementet var en stund truet, da arrangørene ikke ville ha 10.000 russ i Kongeparken på Ålgård uten politi til stede.

Flere på listene

– Nå er det så mange som har skrevet seg opp på listene, at vi kan si sikkert at det blir nok folk til russetreffet. Det ser ut til at dette ordner seg, sier Ingrid Eik, lensmann i Gjesdal, til Aftenbladet.no .

Politiet er i lønnskamp i vår, og bedre lønn samt mer fritid er blant kampsakene.

Kongeparken leier politiet inn til russetreffet, så arbeid her blir overtid i forhold til vanlig vaktbelastning.

– Jeg har bedt medlemsmassen ta vare på egen familie og sette pris på fritiden i vår, sa Arild Sandstøl i Politiets Fellesforbund til Aftenbladet.no 27. mars.

Nytt forsøk

Han lovet likevel å prøve å få medlemmene til å stille:

– Vi skal lamme arbeidsgiveren vår, ikke familien Lund som driver Kongeparken. Derfor tror jeg politifolkene møter første helgen i mai. Men jeg kan ikke love noe. Hva våre medlemmer gjør, er opp til dem, sier Sandstøl.

Etter at Aftenbladet skrev om saken, hang Ingrid Eik opp nye overtidslister. Etter en ukes tid mener hun å ha fått nok navn på listene.

– Jeg er ansvarlig for at det er et tilstrekkelig antall polititjenestemenn til stede under russetreffet. Det er viktig å ha politi til stede, for å kunne foreta pågripelser og gripe inn i situasjoner, sier Eik.

Russ fryktet avlysning

Håkon Lund, sikkerhetssjef for russetreffet, er takknemlig for at politiet stiller.

– Mange engstelige russ fra hele landet har kontaktet oss. De fryktet at Landstreffet skulle bli avlyst. Nå er det veldig gledelig at vi får fortsette det gode samarbeidet med politiet, sier Lund.

– Det er bra politiet stiller på russetreffet, kommenterer Martin Jacobsen, russepresident på St. Olav videregående skole.

Stavanger Aftenblad / Fædrelandsvennen