KRISTIANSAND: Det opplyser overbetjent Leif Vagle til fvn.no.

Den unge kvinnen var på vei hjem mellom 03 og 04 natt til lørdag. Like utenfor en av blokkene dukket gjerningsmannen opp, og fulgte henne inn. Hun oppdager at han følger etter, men går likevel inn i trappeoppgangen for å komme seg opp til leiligheten. Men inne i trappeoppgangen blir hun overfalt.

— Kvinnen har vært til full undersøkelse på voldtektsmottaket på sykehuset, og dette har vært en svært brutal voldtekt, sier Vagle.

Etterspør tips

Kvinnen har gitt et signalement som beskriver en ung mann/gutt som kan være i alder fra 15 til 25 år. Han er cirka 175 cm høy, har blondt kommunefarget hår som stylet med voks i luggen. Utseende er nordisk med glatt, litt gyllen hud i ansiktet. Han hadde på seg en lys allværsjakke, og under den en mørk bomullsgenser hvor det stod Jean Paul på brystet. Han hadde lyse dongeri-bukser og hvite sko også kalt sneakers.

— Vi jobber veldig bredt, alle slags tips fra publikum er av interesse, spesielt hvis noen har sett noe før eller etter voldtekten, sier Vagle.

— Har dere tekniske bevis?

— Vi har gjennomført en grundig åstedsundersøkelse, men vil ikke gå nærmere inn på hva vi eventuelt har funnet. Og det pågår rundspørring i blokka ved 14-tiden søndag, sier Vagle.

Ble informert av politiet

Borettslagsleder Erling Holmesland ble i dag informert om hendelsen av politiet.

— Jeg har hatt en samtalerunde med styret i blokka, men ingen jeg har snakket med visste hva som har skjedd. Vi synes alle det er en svært trist episode, og håper politiet kan finne ut hva som har foregått, sier Holmesland til fvn.no.