KRISTIANSAND: — Vidar Kleppe er ikke velkommen som medlem hos oss, sier leder i Nei til EU, Heming Olaussen, til tv2nyhetene.no.

Styret til organisasjonen mener ifølge Olaussen at Kleppe stimulerer til rasisme, og at han har rasistiske holdninger.

— Våre vedtekter gir oss mulighet til å nekte mennesker som har ytret seg eller har en aktivitet som kan oppfattes som rasistisk, sier leder i Nei til EU, Heming Olaussen, som ikke vil gå inn på detaljer i hvordan han mener Vidar Kleppe har fremstått som rasistisk, til fvn.no.

- Vurderte Kleppes uttalelser som rasistiske

Men sier at de har et sterkt inntrykk av at Kleppe er rasistisk.

— Han søkte medlemskap hos oss, og siden han er en offentlig person undersøkte vi åpne kilder. Vi så på Demokratenes hjemmeside, og vi søkte ham opp på nettet. Summen av alt vi fant gjorde at vi vurderte hans uttalelser som rasistiske, sier Olaussen.

Stiller seg uforstående til beskyldningene

Kleppe på sin side reagerer kraftig på påstandene.

— Jeg har ikke noe ønske om å bli satt i bås med høyreekstreme personer som Vigrids leder Tore Tvedt og andre erklærte rasister, sier Vidar Kleppe til fvn.no.

Kleppe presiserer at han verken er dømt eller anmeldt for rasistiske ytringer. Derfor stiller han seg uforstående til beskyldningene fra Nei til EU.

Hva mener du?

Mener du at Vidar Kleppe er rasistisk, og at det var rett å nekte ham medlemskap i Nei til EU? Eller er dette grove beskyldninger mot bystyrepolitikeren fra Kristiansand, og et overtramp fra Nei til EU? Debatter under .