LYNGDAL: Dommen ble avsagt 12. desember.

Det var 6. august i fjor at 27-åringen slo flere knytteneveslag mot fornærmedes ansikt, hjemme i den tiltaltes leilighet i Lyngdal.

Tidligere på kvelden den aktuelle datoen var tiltalte og fornærmede sammen i leiligheten til førstnevnte, hvor de drakk alkohol. De skiltes og tiltalte oppsøkte en kvinne, som etter å ha vurdert 27-åringen som svært beruset, fulgte han hjem igjen.

Dyttet overende og slo

Tiltalte ringte da til fornærmede og ba han komme med tobakk. Da de ble samlet i tiltaltes leilighet skal de to mennene ha fortsettet å drikke sprit, og det utartet seg en amper stemning mellom dem.

Kvinnen ble vitne til at det utartet seg til slåsskamp, hvor fornærmede skal ha slått først. Den tiltalte mannen erkjenner å ha dyttet eller kastet fornærmede over ende slik at han ble liggende på ryggen, for deretter å ha slått til han gjentatte ganger mot hodet med knyttet hånd.

Fornærmede ble liggende bevisstløs og blodig, mens kvinnen løp ut og tilkalte en nabo og politi. Fornærmede ble påført nesebrudd, kutt i ansiktet som måtte sys, og var bevisstløs og blodig i ansiktet.

Da politiet ankom var mannen kommet ut i bar overkropp, og var blodig på hendene.

"Like gode"

Forsvarer nedla påstand om at tiltalte frifinnes, subsidiært anses på mildeste måte.

Retten ser ikke bort ifra at mennene var "like gode" innledningsvis, endog at også fornærmede var den mest aktive. Men det straffbare er knyttet til tiltaltes handlemåte etter at fornærmede ble liggende på gulvet.

Det hele bevises ved kvinnens vitneobservasjoner, og at kvinnen var edru.

Retten fant det passende at tiltalte dømmes til 90 dagers fengsel, med tre dagers fradrag, som mannen har sonet i varetekt. 27-åringen må betale saksomkostninger satt til 3000 kroner.

Mannen er tidligere straffedømt i 2001, for legemsbeskadigelse, samt for vold og trusler mot polititjenestemann.