VALLE: Høyesterett har ikke tillatt anken fremmet, og det betyr at dommen fra Agder lagmannsrett, hvor Skare også ble dømt til å betale 10.000 kroner i saksomkostninger, er rettskraftig.

Ikke tilbake som prest

– Jeg er kjent med avgjørelsen i Høyesterett. Det er uaktuelt for Skare å komme tilbake til noen prestestilling i Agder bispedømme. Hvorvidt han kan få en prestestilling et annet sted senere, må være en sak mellom Skare og biskopen i det bispedømme han eventuelt søker jobb i, sier biskopen i Agder og preses, Olav Skjevesland.

– Den norske kirke fratar ham ikke noen prestestilling, men en eventuell ny jobb vil ha noe med troverdighet å gjøre, fremholder Skjevesland.

Arne Emil Skare ble dømt både i tingretten og i lagmannsretten for to falske anmeldelser.

Betinget til ubetinget

I tingretten fikk han 30 dagers betinget fengsel og en ubetinget bot på 25.000 kroner i tillegg til saksomkostninger på 5.000 kroner.

I lagmannsretten ble straffeutmålingen endret til ubetinget fengsel, mens boten falt vekk og saksomkostningene forhøyet til 10.000 kroner.

Prestestillingen i Valle skal nå lyses ledig, opplyser biskop Skjevesland.

Reiste i frykt

Arne Emil Skare har hatt studiepermisjon siden han forlot Valle i juni 2009. Han og familien reiste da i frykt for at noen skulle gjøre nye anslag mot ham, anslag som både tingretten og lagmannretten fant at han hadde satt i scene selv.

SABOTASJE: Arne Skare forklarte hvordan bilen hans var utsatt for sabotasje under åstedsbefaringen i starffesaken mot ham. Til høyre medlemmer av retten og de øvrige aktørene i saken. Lagmannsretten fant at sabotasjen mot bilen var utført av Skare selv. FOTO: HALLGEIR OFTEDAL