KVINESDAL: Minnestunden ble både gripende og høytidelig, samtidig som terskelen for å delta var lav. Arils sønn Rune takket flere ganger den vanlige kvindøl og sørlending som hadde kommet for å ta et siste farvel med faren.

— Det føltes både sterkt og flott å kunne få være med familien på dette. De er så inkluderende, sa Elisabeth Botn fra Flekkefjord etter seremonien.

Botn hadde sammen med venninnen Stine Helene Olsen kjørt ens æren fra Flekkefjord for å delta i minnesamværet etter Aril Edvardsen, et minnesamvær som varte i om lag to timer.

— Jeg bestemte meg i grunnen nå i dag for å delta, sier Olsen.

Akkurat det valget var Rune Edvardsen takknemlig for.

— Vi er så takknemlige for hver eneste en som er her i dag. Dere betyr enormt! Pappa hatet tomme stoler, og hadde likt seg her i dag, sa Rune Edvardsen fra podiet under minnestunden.

Stor respekt

Etter seremonien ble det servert kaffe og kjeks for dem som ikke fulgte Edvardsens båre til kirkegården ved Kvinesdal kirke. Olsen og Botn ble igjen og drakk kaffe i Sarons Dal. Selv om jentene ikke syntes de kunne bli med båra helt til graven, følte de seg svært velkomne i selve begravelsen.

— Det var naturlig for oss å komme hit. Jeg er oppvokst på stevner her i Sarons Dal, og derfor ville jeg være med her i dag, sier Olsen til fvn.no.

Jentene understreker hvordan Aril Edvardsens familie på en rørende måte har latt alle ta del i sorgen, og samtidig latt alle få del i de gode minnene.

— Jeg har stor respekt for familien. I tillegg er det sterkt å tenke på hva Aril Edvardsen har gjort og betydd, og de verdiene han sto for, sier Botn, som også har minner fra flere sommerstevner i barndommen.

De to mente det rådet en helt spesiell stemning i den fullsatte salen under begravelsen.

— Han var en mann av folket, og han var så samlende, istemte de to.

Se stor reportasje i morgendagens avis!

Fakta om evangelist Aril Edvardsen:

*Aril Snorre Edvardsen født 15. november 1938 i Kvinesdal, død 6. september 2008 i Mombasa i Kenya, 69 år gammel.

  • Norges mest kjente verdenspredikant, evangelist og pinsevenn.

  • 22 år gammel ble han våren 1960 «kalt av Gud» til å til å starte sin verdensomfattende evangelisering.

  • Etablerte i 1965 den økumeniske misjonsstiftelsen Troens Bevis Verdens Evangelisering i Sarons Dal i Kvinesdal i Vest-Agder.

  • Tar i bruk radio i evangeliseringen i 1966 og TV i 1979. Troens Bevis kringkaster døgnkontinuerlig evangeliet til 200 land gjennom TV.

  • Kom i tale med politiske ledere over hele verden, blant dem Yassir Arafat og Shimon Peres. Var særlig mye i Latin-Amerika, Afrika og Asia, særlig India.

  • Sønnen Rune viderefører farens lederskap i Troens Bevis. Der faren trollbandt tusener med karismatiske prekener, vil sønnen spre samme budskap med sang og rock.

(Kilde: Wikipedia, Aftenposten, NTB).