TVEDESTRAND: — Vi tok en revurdering av markedet, og fant ut at situasjonen er slik at vi likevel ikke satser på radiodrift, sier prosjektansvarlig Marianne Drivdal til fvn.no.

Gir seg uten kamp

2. juni 2008 ble Tvedestrandsposten av Medietilsynet tildelt lokalradiokonsesjon - på bekostning av P5 Aust-Agder - Agderpostens lokalradio. Det likte Agderposten svært dårlig, og avgjørelsen ble klagd til kulturdepartementet.

Hele klageprosessen endte med at kulturminister Trond Giske reutlyste en rekke konsesjonsområder - deriblant Kristiansand og og Arendal/Tvedestrand.

Tvedestrandsposten dropper altså hele prosjektet, til tross for at det var de som fikk konsesjonen i utgangspunktet.

— Vi var klare til å starte 1. januar, men hele denne prosessen ble så lang og uforutsigbar at styret i Tvedestrandsposten bestemte seg for å la være å søke konsesjon i reutlysningsrunden, sier Drivdal til fvn.no.

Ville satset for fullt

Drivdal avviser at radiosatsningen legges på is fordi man manglet den rette kompetansen.

— Vi hadde kompetansen - og vi hadde støtte fra vårt eierkonsern A-pressen, poengterer Drivdal.

- Men ettersom dere nå har ombestemt dere er det vel grunn til å tro at det ville blitt en kortvarig drift dersom dere faktisk hadde startet 1. januar?

— Nei, absolutt ikke, vi var klare til å satse 100 prosent, og vi føler at vi har gjort en solid jobb, sier Drivdal.

Tvedestrandsposten var likevel ikke kommet så langt i prosessen at ansettelser og investeringer var gjort.

Kampen om lokalradiodrift i Arendal/Tvedestrand-området vil nå stå mellom Svein Larsens 21st Venture og Agderpostens P5 Aust-Agder. En avgjørelse vil falle i månedsskiftet februar/mars.