KRISTIANSAND: Mannen hadde vært på et jobboppdrag ved Caledonien i Kristiansand torsdag 4. januar i år, og hadde i løpet av kvelden fått i seg både øl og sprit.

På vei mot drosjeholdeplassen ved Rutebilstasjonen måtte han urinere, og nærmeste toalett var langt unna. Han trakk, etter egen forklaring, inn under et tre ved Vestre kiosk for å søke ly.

I dommen er dommer Torje V. A. Torjesen svært så lyrisk i språket når han omtaler den noe spesielle dommen.

– Det var en kald og blåsete kveld og det snødde i tillegg. Tiltalte var lett påkledd og han stoppet etter egen forklaring ved et tre i nærheten av rutebilstasjonen for å søke ly , skriver han i dommen.

En politipatrulje oppdaget mannen under treet, og mente oppførselen var eiendommelig. De mente rett og slett at mannen holdt på å urinere, men så det ikke selv. Den ene politibetjenten gikk ut av bilen, og bort mot snøen.

Der fant han et urinfarget hull som dampet av urin. Den da 26 år gamle mannen, som er bosatt i Søgne, var på vei bort fra stedet, men ble raskt stoppet av politibetjenten. Han ønsket imidlertid ikke å oppgi personalia, men informerte omsider politiet om sitt personnummer.

Politibetjenten som fant den urindampende hullet i snøen forklarte seg i retten og har ifølge dommerne gitt en fast og overbevisende forklaring på hendelsen. Kristiansand tingrett fant det passende å dømme mannen til en bot på 4000 kroner. I tillegg må han betale saksomkostninger på kroner 1500. Søgne-mannen kan nå velge om han vil godta eller anke dommen videre i rettssystemet.

– Vi sikret ikke snøen det ikke var urinert i, nei. Patruljen observerte det gule hullet i snøen og at det dampet, sier politiadvokat Carl Henning Leknesund, til Fædrelandsvennen.