MANDAL: Mishandlingen skal ha blitt utført av samboeren og hans sønn.

— Min samboer tillot sin sønn å sparke og slå meg. Med hvilken rett kunne han gjøre det, sa en gråtkvalt mandalsdame i Kristiansand tingrett i Mandal i går.

Hun ble truet med en sprøyte dersom hun anmeldte hendelsen hvor det ble rettet en kniv mot underlivet og et skrujern mot pannen.

Hun ble sparket i hodet, kroppen og dratt i håret. Hun fikk to ribbeinsbrudd, sår i pannen, nesen, leppen og hevelse i ryggen. Torturen resulterte i smerter flere steder på kroppen og to ukers sykdom.

Ekssamboeren soner for øyeblikket en dom på ni måneder for vold mot kvinnen ved tidligere anledninger.

Brøt seg inn

Retten fikk et svært sterkt vitneprov av hva som skjedde i kvinnens bolig i Mandal i juni i fjor.

Etter flere konflikter tidligere på dagen, hvor blant annet hennes sønn fra et tidligere forhold var involvert, kom samboeren (46) sammen med sin sønn (20) til boligen på ettermiddagen. Hun hadde låst alle dører, men de brøt seg inn.

De krevde at hun ikke skulle møte opp i en rettssak der samboeren var tiltalt for vold mot henne. Da hun nektet, fløy far og sønn på henne.

— De rev av meg smykkene jeg hadde rundt halsen. Jeg ble så kastet i sofaen og fikk spissen på et skrujern satt hardt mot pannen slik at jeg ikke kom noen vei, sa hun i retten.

Ribbeina brakk

Raskt begynte hun å blø. Imens slo og sparket begge to henne, og et av sparkene fra samboeren mot brystet var så kraftig at to av ribbeina brakk.

  • Torturen varte en evighet, sa kvinnen i 40-årene. Til slutt dro far og sønn med følgende trussel: «Vi skal sende noen for å ta deg av dage, men slike drittjobber overlater vi til andre».

Hun havnet på sykehus etter hendelsen for behandling og oppsøkte siden krisesenteret.

Klarte ikke puste

Med i tiltalen mot den tidligere samboeren er også to hendelser der han vred to av fingrene hennes til de ga etter.

— Han pleide også å holde meg for munn og nese. Å ikke klare å puste, er så forferdelig at det kan ikke beskrives, sa hun.

Kvinnen hadde vært samboer med mannen i nesten fem år. Hun beskrev det som et helvete, med daglig vold og beskyldninger.

— Han mente jeg lå med alle menn vi kjente, fortalte hun. Selv en kort tur på butikken var nok til at han beskyldte henne for å ha hatt sex med noen på vei dit.

De to er også tiltalt for å ha stjålet et gullarmbånd og en ørering i gull fra kvinnen.