OSLO/AGDER: – Jeg synes det grenser til en uakseptabel frekkhet å den ene dagen æreskjelle meg og si at jeg ikke betyr noe. Og så neste dag be om min drahjelp, sier Klungland til Fædrelandsvennen.

Han er provosert over en invitasjon som Helge Røed har sendt til Agderbenken på Stortinget. Dette har Røed gjort på vegne av Eyde-nettverket, som er et samarbeidsorgan mellom de store prosessindustri-bedriftene på Sørlandet.

Røed har i en e-post bedt om å møte Agderbenken for å presentere bedriftene nærmere.

Prostitusjon

Klungland reagerer på denne invitasjonen i lys av Røeds uttalelser om Klungland i NRK Sørlandet for et par uker siden. I forbindelse med den pågående lederstriden i Vest-Agder Ap mellom Klungland og Trond Blattmann, sa Røed at Klungland har spilt seg selv ut over sidelinjen i Ap sentralt. Røed har selv hatt sentrale stillinger i Aps sentrale partiapparat.

I en svar-mail til Røed med kopi til blant andre resten av Agderbenken, skriver Klungland:

«Jeg har jo etter dine egne utsagn overhodet ikke gjennomslag i det politiske miljø i Oslo. ¿Hvordan du da kan innkalle meg til møter der du ber om politisk støtte/gjennomslag, ser jeg som bortkastet tid og ressurser».

Klungland beskylder Røed for å vise «en utrolig frekkhet gjennom å den ene dagen å si at jeg ikke betyr noe politisk, til i neste runde å be meg om politisk støtte, og det bare fordi noen betaler for det. Jeg er motstander av prostitusjon, også den politiske», skriver Klungland.

Han gjør det klart at han ikke vil si ja til noen invitasjon fra Røed.

Møter ikke

«Jeg kommer ikke til å møte på noen møter der Helge Røed får betalt for innbydelsen. Det er mitt privilegium».

I stedet oppgir han i mailen sitt eget mobilnummer og oppfordrer Eyde-nettverkets ledelse til å kontakte ham direkte.

«Det er telefonnummeret til han som sørget for gjennomslag for et industrikraftregime i Soria Moria», skriver Klungland.

Overfor Fædrelandsvennen understreker Klungland at han mer enn gjerne møter og støtter bedriftene i Eyde-nettverket, men at invitasjonen da må komme fra andre enn Røed.

Ingen kommentar

Helge Røed var på reise og hadde ikke lest e-posten da Fædrelandsvennen refererte den for ham. Han ønsker ikke å kommentere innholdet.