KRISTIANSAND: — Nå ser det ut som om vi har fått det under kontroll, opplyser vakthavende brannmester Ivar Arnesen, til fvn.no.

Se brannmennene bli slukt av flammene!

Sikkerhetsselskapet G4S fikk melding om en innbruddsalarm klokken 05.45, og rykket ut. 110-sentralen fikk melding om brannen klokken 06. Bygget hadde ikke brannalarm koblet mot brannvesenet eller alarmselskapet.

— Det begynte å brenne i tilbygget på Randesund Klubbhus, sier Arnesen.

Se bildene fra brannen her!

Brannen brøt ut i den sydlige delen av idrettsanlegget, og brannmannskapet kunne raskt slå fast at det ikke var fare for spredning til tilbygg eller annen bebyggelse i området.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

(Brannvesenet måtte brekke seg gjennom veggen for å komme til med vann. Foto: Vegard Nekstad)

Mange mann i sving

Store brannmannskap har i natt jobbet med å få kontroll over flammene.

Ni brannmenn fra Kristiansand, fem brannmenn fra Vennesla og overbefal fra brannvesenet deltok i slukningsarbeidet.

— Det har vært beinhardt og vi er glad vi har hatt assistanse fra Vennesla. Nå begynner vi først med å sende noen tilbake til stasjonen, så beholder vi noen få mann som holder alt under kontroll, sier Arnesen til fvn.no.

Vanskelig slukningsarbeid

  • Slukningsarbeidet var veldig vanskelig, særlig med en såpass liten bygning, forteller operativ leder Helge Zachariassen ved Kristiansand brannvesen, til fvn.no.

  • Det har roet seg betraktelig nå. Det er bare hvit røyk som kommer ut nå, fortalte Zachariassen like før klokken 08. I starten av slukningsarbeidet slo flammene ut gjennom vinduene og slukte brannmennene. Det var et syn Zachariassen absolutt ikke satte pris på i natt.

Se bildene fra brannen her!

— Det går et sukk gjennom hjertet. Vi er godt beskyttet, men man kan aldri vite, sier han til fvn.no.

Operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Asbjørn Enoksen opplyser at de vil sende krimteknikere på stedet i løpet av dagen for å undersøke hva som er brannårsaken.

  • Foreløpig er det helt umulig å si, sier Arnesen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

(Brannvesenets røykdykkere hadde en stri jobb med å få kontroll over røyken. Foto: Vegard Nekstad)

Ved 8-tiden hadde brannvesenet kontroll på stedet og gikk i gang med etterslukking på brannstedet. Trolig vil politiets krimteknikere trolig først gå inn i bygningen sent lørdag ettermiddag.

Ødelegger for barna

— Dette er ikke morsomt. Det har vært mye branner i det siste, sier en oppgitt Harald Brekke i Kristiansand kommune, til fvn.no.

Lørdag morgen fulgte han slukningsarbeidet i tilbygget i klubbhuset, som er blitt brukt som klubbutikk for Randesund idrettslag.

— Det er frustrerende, fortsetter han, og legger til at en slik brann ødelegger for barna som bruker anlegget daglig.

Se bildene fra brannen her!

Fvn.no kommer med video fra brannstedet.

(Flere ganger blusset brannen opp på steder brannvesenet trodde at den var slukket. Her under mønet. Foto: Vegard Nekstad)