KRISTIANSAND: — Mannen som ble pågrepet er ikke den personen som var i besittelse av skytevåpen, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Frank Solås, til fvn.no.

Det var like over klokken 16 mandag ettermiddag at politiet opplyste til fvn.no at de hadde pågrepet en mann som hadde truet med skytevåpen utenfor Øvre Slettheia barnehage i Kristiansand.

— Vi har pågrepet en mann som truet med skytevåpen, opplyste Solås til fvn.no.

Politiet fikk den første meldingen som gikk på trusler med skytevåpen klokken 15.22 fra et vitne ved Øvre Slettheia Barnehage i Kristiansand.

Da fikk politiet opplyst at en mann helt uten foranledning hadde tatt frem en pistol, tatt ladegrep og siktet mot et vitne på stedet.

Vitnet forklarte selv at han stod utenfor barnehagen og på sin kone som var inne i barnehagen for å hente barnet deres da mannen skal ha dukket opp og truet vedkommende med skytevåpen.

- Trusselsituasjonen har kokt ned til at vitnene sier at vedkommende var i besittelse av pistol og at utifra lyden de hørte, så tok han ladegrep, men det ble ikke rettet noe våpen mot noen, sier Solås.

Bevæpnede politistyrker ble sendt til området for å søke etter mannen som ble observert ved flere husadresser i det aktuelle området.

Klokken 15.54 meldte innsatsleder at mannen var pågrepet. Det viste seg å være feil. Mannen passet vitnenes beskrivelse, men ble straks dimittert da flere vitner avkreftet at den pågrepne var mannen som var besittelse av et skytevåpen.

Mannen er ifølge vitner i tredveårene og var iført skinnjakke. Han hadde også en hund med seg.

  • Han fremstod i tillegg som ruset, sier Solås.

Mandag kveld er mannen fremdeles på frifot.

BEVÆPNET: Politistyrkene var bevæpnet i jakten på mannen som truet med skytevåpen på Slettheia mandag ettermiddag. Foto: Reidar Kollstad