KRISTIANSAND: Kristiansand tingrett har dømt mannen til å sone en ubetinget fengselsstraff på fire måneder.

Det var i fjor vår at daglig leder i Bang & Olufsen-butikken i Kristiansand sentrum varslet politiet om forsøket på heleri . 31-åringen dukket opp i butikken og fortalte at han hadde et Bang & Olufsen-anlegg som han gjerne ville bli kvitt. Ved hjelp av en produktkatalog viste han butikksjefen hvilket anlegg han hadde.

Problemet var bare at lyd-selgeren visste meget godt at et helt likt musikk— og tv-anlegg nylig var stjålet fra ei hytte på Flekkerøy.

I ren CSI-stil la politiet i samarbeid med butikksjefen ei felle som 31-åring gikk rett i, og dermed kom anlegget til rette.

Også en 25-åring, som var innblandet i samme sak, er dømt i tingretten .

I retten forklarte mannen at det ikke var han selv som hadde stjålet anlegget, men at det var en fetter som hadde skaffet det til veie. Ifølge 31-åringen havnet anlegget til en halv million i leiligheten hans da fetteren spurte om å få lagre noen eiendeler hos ham.

Etter en stund skjønte kristiansandsmannen at han oppbevarte et stjålet anlegg, og ville dermed kvitte seg med det.

— Tiltalte har forklart at han i perioden etter at han fikk rede på at gjenstandene var stjålet, ikke visste hva han skulle gjøre. Han forsøkte å få tak i sin fetter for at han skulle fjerne gjenstandene, men fikk ikke kontakt. Videre har han forklart at han fikk panikk og ville derfor kvitte seg med gjenstandene ved å selge dem til butikksjefen, skriver retten i domspapiret.

Retten mener det er av stor betydning for å sikre folks rettsoppfatning, at mannen får en streng dom. Samtidig understreker retten at tiltalte i første omgang ble ufrivillig dratt inn i tyverisaken.

Til fratrekk fra 120 dager ubetinget fengsel, kommer tre dager som mannen satt i varetekt etter politiets aksjon.