AGDER: Her er politiets notater for lørdag.

**Kristiansand: Fartskontroll

23.30** rapporterer UP inn resultater fra laserkontroll på Varoddbroa. 18 forenklede forelegg er utskrevet, og fire sjåførere ble anmeldt. Høyeste målte fart under kontrollen er 127 kilometer i timen. Det er 80-sone på stedet.

**Kristiansand: Fyll

23.46** må AS Bussen ha hjelp for å bli kvitt en beruset person. Vedkommende går om bord på en buss i Vågsbygd, men vet ikke hverken hvor han skal eller hvor han vil. Han oppfører seg på en måte som oppleves ubehagelig for medpassasjerene. Politiet tar hånd om personen når bussen ankommer rutebilstasjonen.

**Arendal: Dokumentfalsk

23.59** forsøker en person å lure seg inn på Kulturcaféen ved hjelp av falsk legitimasjon. Politiet tar hånd om dokumentet som ble fremvist, men gjesten var forsvunnet da politiet kom.

**Froland: Husbråk

00.06** må politiet rykke ut til en bolig hvor en person er i ferd med å gå amok. Patruljen tar den sinte personen med til legevakt og fyllearrest.

**Birkenes: Tappet politibildekk

00.06** meldes det om at en russefest på idrettshuset på Birkeland tar av i en uønsket retning. Berusede ungdom slåss, og flasker kastes. Mens politiet arbeider for å roe situasjonen ser en 16-åring sitt snitt til å tappe lufta ut av patruljebilens ene dekk. Gutten tas hånd om og anmeldes.

**Grimstad: Skadeverk

00.11** meldes det om at en gjest på et utested bedriver hærverk. Politiet har ikke kapasitet til å rykke ut.

**Lindesnes: Husbråk

00.14** kommer det melding om husbråk. Politiet har ikke kapasitet til å rykke ut.

**Kristiansand: Innbruddsforsøk

00.19** forsøker noen å gjøre innbrudd i en bil i Festningsgata. Mistenkte er forsvunnet når politiet kommer. Det er ingen synlige skader på bilen.

**Grimstad: Full mann

00.22** oppdages en meget beruset mann i Vestre gate. Mannen skysses hjem av politiet.

**Kristiansand: Vinglete kjøring

00.31** melder en bilist om at bilen foran ham kjører meget vinglete. Den vinglete bilen, med tilhørende sjåfør, stanses i Setesdalsveien, like ved bryggeriet. Det viser seg at sjåføren var klin edru og i lovlig kjøretilstand.

**Søgne: Avskilting

00.36** stanses en bilist. Bilen som vedkommende fører blir avskiltet på grunn av tekniske mangler.

**Kristiansand: Bråk

00.41** meldes det om en bråkete fest i en bolig like ved Kiwi Hånes. Politiet har ikke kapasitet til å rykke ut.

**Kristiansand: Fattig tok taxi

00.57** blir en drosjesjåfør på Lund sur da passasjeren etter endt tur forteller at vedkommende ikke har penger til å betale turen med. Det oppstår en heftig krangel, sjåføren tilkaller politiet, og man forventer at det vil komme anmeldelse mandag.

**Kristiansand: Russestreker

00.57** fortelles det at en russebil kjører rundt i Kvadraturen mens passasjerene om bord har det moro med å sprute en form for væske på parkerte biler man passerer. Politiet finner en vannpistol om bord i russebilen, men man vet ikke med sikkerhet hva slags væske som er sprutet.

**Arendal: Fyllekjøring

01.14** stopper en patrulje en mopedist i slutten av 30-årene. Mopedisten mistenkes for å ha kjørt i fylla, og er tatt inn for utvidede prøver.

**Søgne: Full i drosje

01.28** opplever en drosjesjåfør på Tangvall at den kvinnelige passasjeren er så beruset at hun ikke vet hvor hun vil eller skal. Hun går ut av bilen og virrer rundt, og sjåføren tenker det er best å melde fra til politiet. Sjåføren vil trolig sende passasjeren regning i ettertid.

**Birkenes: Voldelige tyver

01.28** melder en huseier på Birkeland om at to personer har oppført seg truende mot ham og hans sønn. De to har slått, og de har også stjålet en bil. Bilen finner man igjen kort tid etter, og de to ungdommene blir pågrepet og innbrakt til Arendal. Det ventes en anmeldelse i ettertid.

**Flekkefjord: Fyll

01.56** meldes det om en beruset ungdom i sentrum. Politiet har ikke kapasitet til å rykke ut, men en ambulanse kjører til stedet for å ta seg av vedkommende.

**Mandal: Vold

02.07** meldes det om at en mann slår en kvinne opptil flere ganger. Den navngitte mannen har forlatt stedet når politiet kommer, men voldssaken vil trolig bli anmeldt i ettertid.

**Mandal: Fyllekjøring

02.11** er det en bil som ikke vil stanse på politiets signal. Bilen følges på kryss og tvers av byen, før bilen etter en stund blir stoppet. Føreren er svært hissig og oppfarende, og blir pågrepet. Mannen er mistenkt for fyllekjøring, og førerkortet er blitt beslaglagt.

**Kristiansand: Forfølgelse

02.22** blir en kvinne forfulgt av en mann i Rådhusgata. Flere personer som vil hjelpe kvinnen kommer i slagsmål med forfølgeren. Det hele ender med at kvinnens forfølger må kjøres til legevakt. Kvinnen vil trolig anmelde den ubehagelige opplevelsen.

**Kristiansand: Vold

02.29** er det en person som blir slått ned på Høietun. Fornærmede kjøres til legevakt, og vurderer å anmelde volden.

**Kristiansand: Skeptisk drosjesjåfør

02.34** ankommer en drosjesjåfør Tjuvhelleren, hvor han etter avtale skal hente passasjerer. Ettersom de potensielle passasjerene er opptatt med en slåsskamp, kjører sjåføren bort fra stedet, og ringer politiet. Politiet har derimot ikke kapasitet til å rykke ut.

**Kristiansand: Full blære

02.42** har en person så behov for å tisse, at han later vannet i full offentlighet i Tollbodgata. Dette opptrinnet koster ham 4000 kroner. Forelegget vedtas.

**Kristiansand: Slåssing

02.44** kommer det melding om at flere personer i er i slagsmål på universitetsområdet på Gimlemoen. Når politiet kommer til stedet, er stort sett alle deltakerne forsvunnet, men én pågripes og anmeldes for besittelse av en slåsshanske.

**Kristiansand: Fyllekjøring

02.46** stanses en bil i Østerveien. Man mistenker fører for å kjøre i ruspåvirket tilstand, og vedkommende anmeldes. Fører får førerkortet beslaglagt.

**Kristiansand: Husbråk

02.50** holdes naboer i Marviksveien våkne av bråkmakere på en adresse i gata.

**Kristiansand: Hyl og skrik

02.51** meldes det om at en person hyler og skriker på rutebilstasjonen. Politiet har ikke kapasitet til å rykke ut.

**Kristiansand: Nasking

02.56** meldes det om butikktyveri fra storkiosken 7 Eleven i Markens gate. Politiet har ikke kapasitet til å rykke ut.

**Kristiansand: Lommetyveri

03.15** melder en person om at lommeboka er stjålet fra ham mens han sto i køen ved et lite serveringssted på torvet. Politiet har ikke kapasitet til å rykke ut.

**Vennesla: Trafikkuhell

03.16** skjer et trafikkuhell på Loland. En bil har kjørt av veien, men det oppstår ingen personskader. Politiet har ikke kapasitet til å rykke ut.

**Flekkefjord: Bråk

03.27** kommer det rapport om svært mye bråk i Strandgata. 6-7 personer skal være involvert i slåssing. Det er stille når politiet ankommer.

**Grimstad: Rabiat mann

03.37** ønsker en mann uten penger å få kjøre taxi fra Grimstad til Arendal. Vedkommede blir svært oppbrakt over å bli avvist av drosjesjåføren, og flere drosjesjåfører må gå sammen om å legge den sinte mannen i bakken. Like før politiet kommer klarer mannen å komme seg løs, og han stikker av. Politiet klarer derimot å ta ham igjen, legger ham i jern, og arresterer ham. Mannen, en 20-åring fra Grimstad, anmeldes.

**Birkenes: Husbråk

03.40** holdes naboer våkne fordi noen har fest på Birkeland. Politiet har ikke kapasitet til å rykke ut.

**Kristiansand: Fyll

03.48** opptrer en mann meget provoserende i Markens gate. Politiet ankommer, men mannen er ikke særlig hyggelig mot patruljen heller. Blant annet nekter han å forteller hva han heter. Dermed tas han hånd om, og anmeldes for bråk på offentlig sted i beruset tilstand.

**Lillesand: Innbrudd

04.43** våkner en huseier av at noen er inne i huset midt på natta. Mannen jages avgårde av huseier. Man har en beskrivelse av gjerningsperson, og saken anmeldes.

**Hægebostad: Innbrudd

04.57** meldes det om et innbrudd på bakeriet på Skeie i Eiken. Det er tatt ut et glass fra et vindu. Vekslepenger er tatt fra kassa.

**Arendal: Stor stein

04.35** ringer en kvinne i 20-årene fordi hun har blitt vekket av at en stor stein kom susende inn gjennom soveromsvinduet og ender i senga. Det er også glass over hele senga, men kvinnen er ikke skadet. Man har ingen opplysninger om gjerningsperson.

**Kristiansand: Utesoving

06.58:** En mann sover i en bussbu ved Xstrata. Vedkommende kjøres hjem.

**Mandal: Trafikkuhell

10.24** smeller en lastebil og en personbil sammen i på Nesveien. Fører av lastebilen glemte vikeplikten, og er ilagt forelegg for dette. Ingen personskader oppsto, men personbilen er ikke kjørbar etter sammenstøtet.

**Arendal: Biltyveri

10.57** melder en bileier om at noen har stjålet hans grønne Opel Vectra. Den har registreringsnummer PN92737, og er stjålet fra Rykene.

**Kristiansand: Ruteknusing

11.32** kommer det rapport om at noen har knust en rute hos Tinnheia Bil. En utløst alarm er årsaken til at ruteknusingen blir oppdaget.

**Arendal: Uregistrert bil

11.41** stanses en bilfører som kjører en bil som ikke har registreringsskilter. Føreren får forelegg.

**Mandal: Branntilløp

12.00** tar det fyr i et rekkverk i 2. etasje over butikken Euronics. Et lysstoffrør i tilknytning til gjerdet er trolig årsaken til brannen. Brannen ble slukket før brannvesenet kommer til stedet.

**Kristiansand: Nasking

14.23** oppdages en kvinne som nasker i butikken Meny i Sagmyra i Vågsbygd. Kvinnen misliker å bli tatt på fersk gjerning, og blir svært sint. Hun oppfører seg truende, og en politipatrulje må rykke ut til stedet.