BYKLE: 25-åringen fra Hovden som ble rammet av lungebetennelse og svineinfluensa i forrige uke ble i dag utskrevet fra sykehuset. 25-åringen ble hastesendt til sykehus etter at lungene hans kollapset, og har tilbrakt over fem døgn i respirator.

Lørdag ble det meldt at han var på bedringens vei, og nå kan han endelige puste helt ved egen hjelp igjen. Bruun bekrefter overfor fvn.no at han i dag ble utskrevet fra sykehuset i Arendal.

I et intervju med NRK takker 25-åringen de som har hjulpet ham tilbake på beina. Selv husker han lite av det som har skjedd den siste uken.

— Det er ganske spesielt å se seg selv ligge i en respirator på denne måten her, uten å huske noe av det selv. Jeg klarer ikke helt å sette meg inn i det nå. Jeg takker de som har holdt meg i live, og har fått meg på beina så fort, sier Thor Henrik Bruun til NRK.

25-åringen ble hastesendt til sykehus da han fikk påvist H1N1-virus tirsdag i forrige uke. Etterhvert ble han overført til Rikshospitalet i Oslo, hvor han ble lagt i respirator. I fem døgn svevde han mellom liv og død.

14 personer har til nå omkommet av svineinfluensa i Norge. Vissheten om at sønnen var døden nær har tæret på foreldrene, som priser seg lykkelige over at det gikk godt til slutt.

— Jeg unner ingen å bli så syke. Vi har vært kjempeheldige. At han sitter der og er frisk og rask er et under, sier Kari Bruun til NRK.