OSLO/KRISTIANSAND: Matre har sittet i jobben i nesten seks år, og slutter etter lengre tids kreftsykdom.

Aftenposten er landets nest største avis, og det knyttes stor spenning til hvem som overtar etter Matre. Ifølge kommentaren på Journalisten.no er tre eller fire interne kandidater aktuelle, samt seks kandidater utenfra. En av disse seks kandidatene er Fædrelandsvennens sjefredaktør Hans-Christian Vadseth.

— Det er alltid hyggelig å bli nevnt i slike sammenhenger, men min vurdering er at det er minst 15 personer i presse-Norge som er aktuelle for en slik jobb. Jeg er sikker på at Didrik Munch, som er konsernsjef i Media Norge og styreleder i Aftenposten, vil klare å finne den beste kandidaten, sier Vadseth til fvn.no.

- Men dersom han mener at det er deg?

— Får jeg tilbudet skal jeg tenke på det. Frem til det, er ikke dette noe jeg kommer til å bruke mye tankekraft på.

Helge Øgrim, som har skrevet kommentaren på journalisten, mener Vadseth befinner seg i kikkerten, men et stykke ut mot kanten. Hans stalltips er Knut Olav Åmås (41), som har vært kultur- og debattredaktør i Aftenposten det siste året. Åmås nyter ifølge kommentaren stor respekt blant erfarne medarbeidere i avisa. Han er aktiv i offentlig ordskifte, homofil, ganske ung, og engasjert i spenningen mellom nye og tradisjonelle medier.

Du kan lese hele kommentaren til Øgrim her .