LILLESAND: — Helt fantastisk. Dette er til å begynne å grine av, sier leder for aksjonsgruppa for ny ungdomsskole i Lillesand, Tanja Davidsen.

-Vi anså saken som tapt. Det at politikerne nå har snudd er mer enn vi trodde var mulig. Jeg er ubeskrivelig glad, sier hun til fvn.no.

Har aksjonert Davidsen har det siste halve året stått i bresjen for foreldregruppa som har aksjonert for ny ungdomsskole i Lillesand.

— Engasjementet har vært enormt. Vi har hatt alt fra barnevogner til besteforeldre i våre protesttog. Og det har tydeligvis gjort inntrykk på politikerne, jubler Davidsen.

FrP snudde Fredag formiddag fikk hun beskjeden hun hadde gitt opp å håpe på: Fremskrittspartiet har snudd og stemmer for bygging av ny firetrinns ungdomsskole på Møglestu.

— Dette gir meg tilbake troen på politikerne. De har forstått at dette er en sak som opptar mange, og de har åpenbart tenkt seg om, sier Davidsen.

Smart trekk før valget - Det er pengenes makt i dette spillet, og vår aksjon alene var ikke nok til å få FrP til å snu. Men når pengene fra Agder Energi kom på bordet, så benyttet de heldigvis sjansen til å lytte til folket.

— Politikerne ble sett på med argusøyne fra alle hold i denne saken. Nå fikk de sjansen til å gjøre seg populære før kommunevalget. FrP tjener også på dette, mener hun.