KRISTIANSAND: — Jeg satt på toalettet og så plutselig at en person holdt en mobil over båsen og filmet inn. Jeg ble både sint og redd på samme tid, forteller den 31 år gamle studinen til fvn.no.

Det var hun som ble filmet på dametoalettet onsdag denne uken der en 44 år gammel mann kort tid senere ble pågrepet for fotograferingen.

Da kvinnen oppdaget at hun ble filmet, sprang hun umiddelbart ut av toalettet.

— Det samme gjorde han som filmet meg. Men jeg var fast bestemt på at han ikke skulle slippe unna og tok tak i han, forteller kvinnen til fvn.no.

- Dette er en misforståelse

Mannen forklarte at det hele dreide seg om en misforståelse, og at det egentlig var en annen han skulle tulle med.

— Men det var tydelig at han hadde planlagt dette. Jeg så han stå og vente på utsiden av toalettet før jeg gikk inn, men jeg skjønte selvfølgelig ikke da hva han hadde i tankene, sier 31-åringen.

Sammen med noen venner klarte kvinnen å holde på 44-åringen helt til politiet kom og fikk pågrepet ham.

Politiet roser studinen

— Det at kvinnen klarte å pågripe mannen, var helt avgjørende for denne saken, sier etterforskningsleder Geir Hansen til fvn.no.

Selv er den 31 år gamle kvinnelige studenten overrasket over sin egen snarrådighet.

— Jeg har tenkt mye på dette i ettertid. Det var en forferdelig krenkende opplevelse, men jeg er glad for at jeg turte å ta tak i han. Nå skjønner han kanskje at han ikke kan gjøre slikt igjen, sier kvinnen.

Saken er fortsatt under etterforskning, men 44-åringen er ikke varetektsfengslet.

— Vi har tatt beslag i 44-åringens pc for å undersøke om det kan dreie seg om mer enn dette ene forholdet, sier John Repstad i Agder politidistrikt til fvn.no.