FLEKKEFJORD: — Det ristet voldsomt i hele huset. Vi hørte først litt småbuldring, og så kom det et skikkelig drønn, sier Bjørn Bakke, som befant seg på Flikka, syv kilometer vest for Flekkefjord.

I Flekkefjord sentrum hørte de også buldringen.

— Vi hørte det singlet litt i vinduene her. Jeg trodde først det var noe tungtransport som kjørte over bybroa, men hvis de har hørt det så langt borte fra sentrum, kan det jo ikke være det, sier resepsjonist May Britt Holt ved Maritim Fjordhotell i Flekkfjord sentrum.

European-Mediterranean Seismological Centre (EMSC) overvåker jordskjelvaktivitet over hele verden. Organisasjonen legger ut en oversikt over skjelvene fortløpende. Klokken 11.30 ble det registrert et skjelv av ukjent styrke med sentrum i Vest-Agder.

Se kart fra EMSC.

Ikke uvanlig - Skjelvet er målt til 3,8 på Richters skala. Det er ikke uvanlig med skjelv av denne styrken i Nordsjø-området. I løpet av de siste 10-15 årene har vil hatt tre jordskjelv i samme området av denne styrken, sier Jan Fyen ved NORSAR.

NORSAR holder oversikten over jordskjelvaktiviteten i Norge og kan fortelle at skjelvets senter ligger i sjøen utenfor Farsund.

I Norge er det kraftigste skjelvet målt til 5,5 på Richters skala, i Oslo i 1904. Ifølge NORSAR oppstår det først skader ved skjelv som har en styrke over 6. Anne Lind som bor på Lista merket det samme skjelvet.

— Det var ganske kraftig. Jeg har opplevd skjelv her ute før, men denne gangen var det mye kraftigere. Først smalt det, og så ristet det litt i kaffekoppene her, sier Lind, som bor på Vere ytterst på Lista.

Ved Esso Alleen i Lyngdal kjente Torstein Hellestøl en svak risting ved samme tidspunkt.

— Ja, jeg lurte på hva det var for noe. Det var en svak risting, men det varte ikke så lenge, sier han.

Det er ikke meldt om noen skader i forbindelse med jordskjelvet.