Kristiansand: Oslo-toget rakk ikke kjøre mange kilometrene fra Kristiansand før denne beskjeden kom over høyttalerne: «Vi har en litt spesiell situasjon om bord. Flere passasjerer har mistet lommebøkene sine, og vi ber alle passasjerer om å passe godt på alle verdisaker.»

Ingen NSB-ansatte om bord på toget ville bekrefte hvor mange lommebøker som var meldt forsvunnet, men det skal ha dreid seg om minst to.

På vei fra Stavanger, via Torp, til jentetur til London, sto Ragnhild Nyland (21)tilbake med kun småpenger i lomma.

— Heldigvis hadde jeg passet et annet sted. Men de har stukket av med nesten tusen kroner i pund, bankkort, førerkort, studentbevis og en tilgodelapp på sko, sier hun, og smiler litt av at hun tenkte på skoene oppi alt.

Medpassasjer Petter Johansen fra Kristiansand er sikker på at han så tyvene, og mener det er to menn i 25-årsalderen. Han opplevde sågar fremgangsmåten de bruker.

— Da jeg gikk om bord i Kristiansand, var det to gutter som var veldig ivrige etter å hjelpe meg. De røsket veska ut av hendene på meg og slengte den opp i koffertreolen. Jeg ante at noe var galt, og sa jeg ville ha tingene med meg, forteller han. Etter episoden fulgte han nøye med mennene, og så like etter at de fiklet med Nylands bagasje.

— Jeg kunne ikke se om de tok noe, men ba henne om å sjekke veska. Da var det for sent. Lommeboka var borte, det samme var mennene, og toget hadde allerede begynt å kjøre, fortsetter Petter Johansen.

— Jeg så de gikk ut igjen like før toget startet, sier Johansen.

Tekst: Jan-Erik Stiland

jan.erik.stiland@fvn.no