KRISTIANSAND: 17-åringen, som er elev ved en annen videregående skole i Kristiansand, troppet 8. november i fjor opp i den fullsatte kantinen på katedralskolen med tre kompiser. Der gikk han bort til 16-åringen og slo ham mellom seks og ti ganger i ansiktet, samt sparket ham flere ganger i beina og magen.

Skolens rektor, Arne Rosenvold, kom til og fikk skilt dem fra hverandre. 17-åringen slo da offeret over skulderen til rektor med knyttet hånd. Han traff gutten i nesen, slik at vedkommende begynte å blø neseblod.

Sjalu og sint

Kristiansand tingrett fant det bevist at 17-åringen utførte volden forsettlig. Bakgrunnen var at han dagen i forveien hadde fått vite at offeret hadde et forhold til hans eks-kjæreste. 17-åringen har selv forklart i retten at han ble sjalu og sint. Han erkjente de faktiske forhold etter kort tid, noe retten mener er formildende.

I straffeskjerpende retning legger retten til grunn at volden skjedde på skolen.

«Skolen er et sted hvor elevene skal føle seg trygge, og voldsepisoder som denne bidrar til å skape utrygghet», heter det i dommen.

— Håper han lærer

Rektor Rosenvold beskriver hendelsen som alvorlig. Han undrer seg over at 17-åringen ikke fikk ubetinget fengsel.

— Jeg hadde ventet at de skulle gi ham ubetinget fengsel. Men vi får ta det til etterretning at han bare fikk betinget straff. Jeg håper inderlig at han vil lære av dette, og at han ikke gjør det igjen. Samfunnet kan ikke tolerere slikt, sier Rosenvold til fvn.no.

Fengselsstraffen er gjort betinget med en prøvetid på to år, og er i samsvar med aktors påstand. 17-åringen er også dømt til å betale erstatning til 16-åringen på totalt 1798 kroner, etter at en mp3-spiller, et headset og en jakke ble ødelagt.