EVJE OG HORNNES: Ulykken skjedde på riksvei 9 ved Syrtveit like over klokken 14. Tre personer ble brakt med ambulanse til Sørlandet sykehuset i Kristiansand.

— Alle personene var ute av bilen da politiet kom til stedet, opplyser operasjonsleder Gunn Lieng ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Ifølge akuttmottaket ved sykehuset skal de tre personene ikke ha pådratt seg alvorlige skader. Tirsdag kveld betegnes tilstanden til en 26 år gammel kvinne som stabil. Hun skal ha pådratt seg brystskader og mulig nakkeskade, og er til undersøkelse og observasjon.

For de to andre, en 28 år gammel mann og en 33 år gammel kvinne, er også tilstanden stabil. En fjerde person som satt i bilen, kom fra ulykken uten fysiske skader, opplyser sykehuset

Store materielle skader

Etter det fvn.no får opplyst, var det to menn og to kvinner i bilen, en norskregistrert Mercedes. Personbilen havnet utfor veien og traff et tre, og fikk store materielle skader i det kraftige sammenstøtet.

Både luftambulanse, ambulansebiler og politi ble sendt til stedet. Luftambulansen kunne imidlertid returnere uten å ta med seg noen av de skadede.

Et vitne fvn.no har snakket med, kom kjørende i bil like bak ulykkesbilen. Han sier at samtlige av de fire som satt i bilen var ved bevissthet etter utforkjøringen.

- Var i sjokk

  • Bilen svingte to ganger fram og tilbake før den gikk rett ut av veien og inn i et tre. Vi løp bort for å hjelpe, og fikk dem ut av bilen. De var alle mer eller mindre i sjokk, sier vitnet til fvn.no.

Han varslet ambulanse, og ventet ved bilen til politiet kom.

— Vi prøvde å roe dem ned så godt vi kunne, sier mannen.

Uklar årsak

Vitnet hjalp også politiet med å dirigere trafikken på stedet. I 16.30-tiden ble bilen dratt opp av grøfta, ifølge politiet.

Politiet vet foreløpig lite om årsaken til utforkjøringen. Det er uklart om bilen har holdt høy fart.

— Det bli gjort tekniske undersøkelser på ulykkkesstedet, opplyser operasjonsleder Lieng.