KRISTIANSAND: — Det er ikke så mye jeg klarer å si nå. Jeg vet ikke helt hva jeg skal tro, men det kan ikke bare være tilfeldigheter det her. Jeg mistenker at det er noen som vil oss noe vondt, sier innehaver, Baykal Yerlikaya, til fvn.no.

Andre gang på kort tid

Like over klokken 08.00 i dag morges fikk han en telefon fra en ansatt.

— Hun skulle åpne butikken og oppdaget at det hadde vært innbrudd, forteller han.

Han trodde nesten ikke det han hørte. Det er ikke lenge siden sist butikken hadde innbrudd.

— Vi hadde et innbrudd i desember også. Da tok tyvene og ribbet hele butikken for tøy. Det var snakk om varer med en utsalgsverdi på nesten fem millioner kroner, forteller han.

Over fire millioner kroner

Politiet holder på med å sikre seg tekniske spor i butikken, og Yerlikaya har ikke fått lov til å komme inn i butikken enda. Han er derfor ikke helt sikker på hvor store verdier det er snakk om denne gangen.

— Men etter hva jeg kan se etter å ha kikket inn vinduet har de tatt så godt som alt tøyet vi hadde inne. Har de tømt hele lageret snakker vi fort om en sum på over fire millioner kroner, sier han oppgitt.

Gitter

Kriminaltekniker Barbro Engebretsen og politstudent Gerimund Garpestad undersøker vinduet som tyvene mest sannsylig tok seg inn gjennom. FOTO: Monika Berggren Birkeland Foto: Monika B. Birkeland

Tyvene skal ha kommet inn i butikken ved å klippe opp et gitter i bakgården og brutt opp et vindu.

— Det er nesten identisk fremgangsmåte som forrige gang, men den gangen tok de seg inn via et annet vindu, forteller Yerlikaya.

Operasjonssentralen ved Agder politidistrikt fikk melding om innbruddet klokken 07.37. Fredag ettermiddag var ingen mistenkt for innbruddet.

— Vi har hatt en patrulje på stedet, og krimteknikere har foretatt åstedsundersøkelse. Store deler av klesbeholdningen er borte fra stedet, opplyser politioverbetjent Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon.