BIRKELAND: – Ranet ble utført av to ranere som foreløpig er ukjente. Vi jobber ut fra det og låser oss verken til høyre eller venstre, forteller politioverbetjent Leif Viken ved Sand driftsenhet.

Det var like etter klokka halv fire at de to ranerne skal ha oppsøkt bussjåføren. Sjåføren hadde da kjørt nattbussruta for Birkeland Busser fra Kristiansand til Birkeland.

Truet med våpen

– Sjåføren ble ranet da han skulle gå hjem, sier Viken, som ikke ønsker å gå i detalj på hvordan ranerne gikk fram. Viken bekrefter imidlertid at ranerne rettet et våpen mot sjåføren.

– Ranerne var maskert, det var mørkt og lite folk ute. For oss er det et ugunstig tidspunkt, men det kan være noen som har hørt noe eller snappet opp informasjon. Vi ber derfor publikum om hjelp, sier Viken.

Bussjåføren skal ha fått med seg et mindre pengebeløp. Etter det fvn.no erfarer skal beløpet ha vært noen få tusen kroner. Den mannlige bussjåføren ble søndag avhørt av politiet.

– Vi ønsker ikke å kommentere sjåførens tilstand, men vi har fokus på å følge ham opp, forteller daglig leder i Birkeland Busser, Terje Greibesland. Han bekrefter at sjåføren ikke er kommet fysisk til skade.

Nattbussen i fare

For tre uker siden gjennomførte busselskapet ransøvelse på bussene sine, og gjennomgikk da rutinene for hvordan sjåførene skulle forholde seg ved ran. I natt fikk en av selskapets sjåfører bruk for lærdommen.

Greibesland legger ikke skjul på at nattbussruten fra Kristiansand til Birkeland kan stå i fare hvis det viser seg å være farlig for sjåførene.

– Vi kan ikke kjøre rundt på nettene om det viser seg å være farlig for sjåføren, sier Greibesland.

Ranet vil bli etterforsket videre av politiet i Birkenes og i Grimstad. Politiet ber folk som har tips om å ta kontakt med operasjonssentralen på telefon 02800.