(Trykk på play-knappen for å spille av innslaget. Du kan også se videoen her.)

KRISTIANSAND: – Nå må jeg hjem og mekke. Dersom jeg får med meg kamerater til å jobbe dugnad, skal bilen være kjørbar igjen til neste løp 23. mai, sier 22 år gamle Geir Helge Bødtker fra Evje.

Minuttet tidligere smalt hans 29 år gamle Volvo 240 med 180 hestekrefter i betongblokkene, etter å ha sladdet tilsynelatende perfekt gjennom den siste svingen. Godt beskyttet inne i «buret» med hjelm og sekspunkts bilbelte kunne han krabbe uskadet ut av løpsbilen og motta publikums hyllest.

Leder Kjetil Sivertsen i arrangørklubben NAF Motorsport Kristiansand, karakteriserer drifting som en showpreget motorsportsgren, der publikum på små baner kan følge bilene fra start til mål. Selv om farten kan bli stor, gjelder det ikke å komme i mål på best mulig tid, men å kjøre nærmest kjeglene og få til de mest spektakulære sladdene.

I drifting blir det konkurrert i tre klasser. I helgens løp på banen til Skandinavisk Trafikksenter i Sørlandsparken stilte det 22 biler til start. Vinnerne i de tre klassene var kristiansanderne Terje Sørensen i en Opel Omega i klassen club, Lars Johan F. Strand med sin Ford MK2 i klassen semipro og Helen Dahl med en Nissan 180 SX i den grommeste proklassen.