FLEKKEFJORD: En brann i et hybelbygg i Flekkefjord tirsdag 22. august kostet den 42 år gamle familiefaren Grezegorz Gierszewski fra Polen livet og to andre polske statsborgere ble skadet. Nå regner man brannårsaken som klar, selv om politiet foreløpig ikke mottatt den branntekniske rapporten.

— Det er konstatert at brannen startet på kjøkkenet i første etasje. En av bryterne til komfyrplatene stod på da de branntekniske undersøkelsene ble foretatt, og det er årsaken til at en nå regner brannårsaken som klar, opplyser Siv Tveit på Flekkefjord politistasjon til Avisen Agder .

Brannen ble varslet av naboer som hørte brannvarslere pipe i huset som ble brukt som hybelbygg av seks polske statsborgere. Politiet fikk etter hvert bekreftet at tre av dem var på arbeid, mens de tre andre var i bygningen.

En av dem kom seg ut av huset på egenhånd. Røykdykkere fra Flekkefjord brannvesen startet gjennomsøking av huset, og en til ble funnet ganske raskt og sendt med ambulanse til sykehuset i Flekkefjord.

Det tok lang tid før sistemann, Grezegorz Gierszewski, ble funnet, og da var det for sent. Det ble forsøkt gjenoppliving på stedet og han ble deretter fraktet til sykehuset hvor han ved senere på kvelden ble bekreftet omkommet.