KRISTIANSAND: Byutviklingsstyret konkluderte i går med at det er for sent å få stoppet ombyggingen av Postgården, etter heftig diskusjon i møtesalen.

— I slike saker MÅ vi ha ei hånd på rattet. Hvorfor i all verden har ikke denne saken gått til politisk behandling, spurte styrets nestleder Hans Otto Lund (H).

Etter at vedtaket er fattet er det en frist på tre uker til å klage. Den fristen er nå gått ut.

La seg flat

Plan- og bygningssjef Gunnar Stavrum la seg nærmest flat for kritikken.

— I hver enkelt sak må vi vurdere om den skal gå til politisk vurdering. Her har vi forholdt oss til at byantikvaren gikk god for løsningen. I ettertid er det lett å se at dette bygget er såpass viktig, at det burde gått til behandling i byutviklingsstyret, sa han.

Harald Sødal (KrF) uttalte i går at han så på utbyggingen som vandalisme.

— Her mener jeg at byantikvaren har sviktet grovt. Det er også en svikt i administrasjonen når saken blir behandlet så lemfeldig, sa Sødal.

- Irreversibel tabbe

Til slutt måtte også Sødal godta at slaget var tapt for denne gang.

— Her er det gjort en tabbe av administrasjonen som visstnok er irreversibel. Hvis det finnes noen som helst mulighet, skal jeg gjøre alt jeg kan for å stoppe utbyggingen av Postgården. Dessverre ser det ut til at det ikke er noen vei tilbake, sier Sødal.

Byantikvar Helge Solli, som godkjente utbyggingen, mener den voldsomme responsen viser at saken burde ha blitt behandlet politisk. Han mener likevel at vedtaket er riktig.

— Jeg mener bestemt at de nye fasadeendringene er innenfor byggets arkitektoniske uttrykk. Bygget tåler dette. Men jeg har tidligere innrømmet at mitt vedtak ble fattet under tvil, sier Solli.

Hva mener du om rivingen? Si din mening i debattfeltet under.

KRISTIANSAND: De siste dagene har det pågått riving i fasaden på den vernede Postgården i Markensgate. Dette bildet ble tatt tirsdag. FOTO: ARILD JAKOBSEN Foto: Arild Jakobsen