KRISTIANSAND: – Vi har ikke fintelt ennå, men vi er helt sikre på vi i år har samlet inn mer enn den gamle rekorden på 1,45 millioner kroner. Jeg er imponert over folks giverglede her i Kristiansand, sier frelsesarmesoldat Gunnar Eide (57).

Den nøyaktige opptellingen, som vil vise om vi i år passerer 1,5 millioner kroner, vil være klar andre juledag. Det nøyaktige beløpet vil bli presentert i Fædrelandsvennen papirutgave på lørdag.

– Den beste dagen, med størst giverglede, var nok mandagen. Julaften og lille julaften har det ikke vært så mye folk i byen. Jeg merker veldig godt forskjell på dagene. De siste dagene har folk hatt litt bedre tid, og har stoppet opp for å prate. Fram til mandagen var det mer stress og hastverk, sier Gunnar Eide.

Han hadde selskap av sønnen Peter Eide, som til daglig jobber for Frelsesarmeen i Oslo, på året siste grytevakt som ble avsluttet klokken 13.00 julaften.

Thomas Strzelecki gir her sitt bidrag til julegryta. Foto: Kurt Meihack Engen Foto: Kurt Meihack Engen

Tidligere Idol-dommer og redaktør i FHM, Thomas Strzelecki, var blant de siste som gav sitt.– Det er faktisk ikke mine penger jeg gir bort. Jeg fant en lommebok på gaten, og ringte opp eieren. Han ble overlykkelig over at noen var så ærlige at de kontaktet han og ville levere den tilbake. Da jeg selv ikke hadde kontanter på meg, så spurte jeg om jeg kunne få gi en slant til Frelsesarmeen for ham. Det fikk jeg heldigvis lov til, sier Thomas Strzelecki.

Den aller siste som fikk gitt sitt bidrag før årets julegryte var historie, var Geir Novik.