FLEKKEFJORD: I løpet av en helg i januar for to år siden ble 43 flatskjermer til en samlet verdi av rundt 300.000 kroner stjålet. Trailersjåføren plasserte det ulåste vogntoget på den opplyste plassen ved Frikirken i Flekkefjord. Arbeidsgiveren godtok aldri at vogna skulle låses. Hjelp til å bevokte tralla ba han politiet om ved en annen anledning, men ble ikke tatt seriøst.

Ryktene om bilens dyrebare last ble spredt til flere personer bosatt i Lister-regionen, og i løpet av helga ble bilen besøkt av flere personer som stjal flatskjermer. 43-åringen og kollegaene skal ifølge rettens oppfatning ha spøkt med at det hadde vært greit med en 42-tommers flatskjerm hver, og det skal ha vært årsaken til at 43-åringens sjåførkollega involverte og informerte en tredjemann om lasten.

Flere personer er tidligere dømt for tyverier fra vogna, men politiet har ikke klart å oppklare hvor alle flatskjermene tok veien. Lister tingrett, anført av dommer Tor Tønnesen, mener at sjåføren handlet i vinnings hensikt da han fortalte om sin dyrebare last. At han senere tok klart avstand fra hendelsene, vektlegger ikke retten.

Heleri-saken er tidligere forsøkt fremmet som en tilståelsessak etter at den tiltalte 43-åringen erkjente straffskyld i to politiavhør. Senere har han forklart at han ble truet med varetektsfengsel om han ikke tilstod, og trakk dermed tilståelsen. I retten nektet mannen straffskyld og hevder sin uskyld.

Lister tingrett mener at 43-åringen burde vært dømt til ubetinget fengsel, men på grunn av lang behandlingstid i rettssystemet ble straffen omgjort til 30 dagers fengsel som gjøres betinget. I tillegg må 43-åringen betale en bot på 6000 kroner og saksomkostninger med 1500 kroner.

Advokat, Helge Eilert Abrahamsen, bekrefter overfor fvn.no at han regner med at mannen vil anke saken videre i rettssystemet.