KRISTIANSAND: — Vi tilpasser oss et roligere marked, sier daglig leder i Veøy Sør, Rune Slemmen til fvn.no.

Flere rammes

Av totalt 65 ansatte har fem personer ved kristiansandskontoret fått utlevert permitteringsvarsel, gjeldende fra 19. desember.

— Vi opplever ikke dette som noen krise, påpeker Slemmen.

- I hvilken grad anser du det sannsynlig at varslene effektiviseres?

— Noen av dem vil bli iverksatt, sier Slemmen.

Tillitsvalgt informert

Tillitsvalgt blant de ansatte, Sveinung Sæther har ikke deltatt i prosessen i forhold til hvem som skulle motta varsel, men er gjennom møter informert om situasjonen i selskapet. Sæther sier han ikke har noe å utsette på ledelsens håndtering av situasjonen.

— Argumentasjonen er at det er en minkende godsmengde, og jeg har selv merket at det er mindre last på min egen rute, sier Sæther til fvn.no.

- Helt nytt

Det er daglig leder Rune Slemmen som, i samråd med selskapets trafikkledere, har tatt bestemmelsen om permitteringene. Han sier han syntes det var ubehagelig å komme med beskjeden.

— Dette er helt nytt for oss. Jeg har aldri utført noe liknende i vårt selskap, og jeg har opplevd det som veldig vanskelig, sier Slemmen.

Ved avdelingen i Stavanger har tre av omlag 30 ansatte fått permitteringsvarsel, mens kontorene i Bergen og Sandefjord, som også inngår i Veøy Sør, ikke berøres. Varslene i Stavanger og Kristiansand ble gitt forrige uke.